FOTO: Globalni dan sajenja dreves

35700
107

V zadnjem času se veliko govori o ravnanju človeka z naravo. Ugotavljamo, da človek vse bolj posega v njene zakonitosti in uničuje tisto dobro in lepo okoli sebe. Posledice takšnega ravnanja pa so pogosto zelo hude, saj vplivajo na vsa živa bitja. Zato je pomembno, da se učenci in odrasli ozaveščamo in z majhnimi dejanji vračamo našemu planetu za vse dobrine, ki nam jih daje. Eno takih preprostih dejanj je lahko tudi sajenje drevesa.

V sklopu mednarodnega projekta ENO, v katerega je vključenih preko 10 000 šol iz 150 držav, se je 21. 9. 2018  OŠ Dragotina Ketteja iz Novega mesta ponovno pridružila globalnemu sajenju dreves. To je dan, ki ga je OZN proglasila za svetovni dan miru. Skupaj s tisoči šol in otrok smo se povezali v skupni misli miru in prijateljstva in ob 12h po lokalnem času po vsem svetu posadili drevesa miru. Na ta način bo zeleni obroč v 24 urah obkrožil svet.

Z veseljem smo postali del te prelepe zgodbe. Posadili smo naše avtohtono drevo in sicer pravi kostanj (Castanea sativa), za katerega upamo, da bo bogato obrodil in nas nekoč posladkal s plodovi. V znamenje miru smo ga okrasili z belimi golobicami.

Pri sajenju drevesa so sodelovali vsi učenci in učitelji šole ter ravnateljica. Pospremili smo ga z lepimi mislimi in srčno željo, da bi na svetu živeli samo srečni in veseli otroci. (Jasna Banovec)

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj