FOTO: Vrh Gorjancev v belem, ponekod tudi nižje

0
2966

Smo v drugi polovici aprila in vreme je poskrbelo za zasuk in pobelilo vrhove. Tudi Gorjanci so beli, vsaj Trdinov vrh in Mirna gora. Poleg dežnih kapelj pa o snežinkah poročajo tudi iz Loškega Potoka in Ribnice. Z območja Celja poročajo tudi o sodri, ki je med drugim povzročala težave v prometu.

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, pogostejše bodo na jugu države. Hladneje bo, meja sneženja se bo ponekod spustila do okoli 900 metrov nadmorske višine, ob močnejših padavinah pa lahko za krajši čas tudi nižje. Pihal bo severni do severovzhodni veter, popoldne na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do 13 stopinj C.

Jutri bo na zahodu delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem na vzhodu bodo popoldne občasne krajevne padavine, tudi ponekod po nižinah lahko občasno rahlo sneži. Pihal bo severni do severovzhodni veter, ki se bo v noči na četrtek še okrepil. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, na Primorskem okoli 6, najvišje dneve od 5 do 9, na Primorskem do 13 stopinj C.

OBETI
V četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in zelo vetrovno. V petek bo večinoma sončno. Veter bo oslabel, jutro bo ponekod zelo hladno. (arso)

(foto: Hribi, VP Loški Potok, FB Rok Nosan)