FOTO: Hostel Situla oživlja Glavni trg

0
512

Zavod Situla je v zadnjem mesecu dni izvedel prvi dve delavnici z naslovom Poceni potovati.   Predavanji na temo poceni potovanj sta vodila Novomeščan Žiga Anžlovar in Posavec Miro Pilipovič, ustanovitelj in vodja portala Poceni potovati. Poleg delavnice o potovanjih so obiskovalce presenetili mladi kuharji Hostla Situla, ki so pripravili degustacije jedi z vseh svetovnih celin. V prihodnjih mesecih bodo potekale še delavnice ročnih spretnosti in kulinarične delavnice.

 To je bil uvod v razširjeno ponudbo, ki jo bo hostel od ponedeljka, 8. aprila naprej, nudil obiskovalcem Glavnega trga. Ekipa treh mladih kuharjev pod vodstvom Novomeščana Mihe Lesa bo namreč vsak dan med ponedeljkom in soboto v večernih urah pripravljala večerje.

 Kot je povedal direktor zavoda Situla Franci Judež, ni bilo na prenovljenem Glavnem trgu do sedaj nobene restavracije, ki bi gostom ponujala hrano tudi ob večerih, kar je poleg želje po izboljšanju novomeške kulinarične ponudbe glavni razlog za uvedbo novosti.

 Vsak teden bo na voljo pet jedi, ki bodo predstavljale kulinariko vseh celin. Pestra ponudba večerij bo domačinom in turistom na voljo že od 4,9€ in ne bo presegala 7€.

Ekipa iz Hostla Situla ima velike načrte tudi s skritim vrtom za hostlom, ki ga bodo uradno odprli v petek, 3. maja. Večerje na vrtu bodo še bolj atraktivne, saj bodo kuharji hrano pripravljali pred gosti.

(foto: Miki Pavlin)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj