FOTO: Ilegalce spet lovili po Prečni oz. Temenici

0
2865

Zanimive so prepovedane poti in t.i. naša varnost. Zanimivi so primeri, ko se na območju Prečne in okolice pojavijo ljudje, ki iščejo t.i. pot proti zahodu, ki pa ni legalna, če v državo vstopiš nelegalno. To ni prvič, da se ilegalni migranti znajdejo na razcepu t.i. navigacije, ki jih je očitno zapustila. Tudi minuli večer, nekaj po 19. uri, so skupino ljudi, ki so državno mejo prestopili nezakonito prestregli na območju Prečne z okolico. Ilegalce (po naših neuradnih informacijah Maročane) so opazili domačini, kasneje so posredovali policisti.

Zanimivo je, da Prečna z okolico, ni tik ob meji, je pa očitno nekakšno stičišče za ilegalce, ki so jih njihovi vodniki zapustili. Po naših laičnih poznavanjih ilegalci v tem primeru prečijo mejo na območju Bele krajine in se ob t.i. ‘partizanki’, mimo Dolenjskih Toplic, odpravijo v notranjost. In nekateri se namesto, da bi se usmerili proti Lj, usmerijo proti Nm.

Na tem območju so pred tedni na domačem dvorišču odtujili osebno vozilo, a ne za dolgo, saj so se domačini za ilegalni tatovi odpravili za njimi.

Domačimi so nam poslali fotografije.

(foto: bralci)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj