sobota, 25 maja, 2024
DomaKronikaFOTO: Intenzivna preiskava streljanja v Šmarjeti

FOTO: Intenzivna preiskava streljanja v Šmarjeti

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin streljanja v Šmarjeti. Zaključili so z ogledom kraja, kjer je prišlo do streljanja na policistko in policista ter z ogledom poškodovanega službenega avtomobila, opravili pa bodo tudi druga preiskovalna dejanja.

Policistki in policistu je bila nudena ustrezna pomoč, lažje poškodovano policistko so oskrbeli v bolnišnici in je že v domači oskrbi. Po zadnjih informacijah iz bolnišnice je 62-letni osumljenec kaznivega dejanja poskusa umora, ki se je s strelnim orožjem poškodoval sam, še vedno v smrtni nevarnosti.

Kazenski zakonik določa, da se z zaporom najmanj petnajstih let kaznuje, kdor koga umori s tem, da mu vzame življenje iz morilske sle, iz koristoljubnosti, zato da bi storil ali prikril kakšno drugo kaznivo dejanje, iz brezobzirnega maščevanja ali iz kakšnih drugih nizkotnih
nagibov. Kdor je izvršitev naklepnega kaznivega dejanja začel, pa ga ni dokončal, se kaznuje za poskus, če gre za kaznivo dejanje, za katero se sme po zakonu izreči tri leta zapora ali hujša kazen, so sporočili s PU Nm.

(foto: PU Nm)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča