FOTO: Iz Dubaja na Dolenjsko s tremi odličji

0
597

Špela Barbo (OŠ Bršljin), Maša Šmajdek (OŠ Drska) in Pia Fornezzi Rezelj (OŠ Mirna Peč) so se 24. novembra pomerila v hitrostnem računanju v okviru programa Brainobrain.

Tekmovanje se je odvilo v Dubaju, na njem je sodelovalo dva tisoč otrok iz 12 držav: Združenih Arabskih Emiratov, Indije, Slovenije, Hrvaške, Makedonije, Bahrajna, Kuvajta, Quatarja, Irske, Omana, Saudske Arabije in Šrilanke.

Udeleženci Brainobrainfesta v Dubaju so podirali tudi svetovni rekord v »The bigest abacus lessen«, torej v številu otrok, ki so naenkrat računali na abakus. Sodelovalo je 925 otrok (prejšnji rekord je bil postavljen na Kitajskem s 441 otroki).

Brainobrain v Sloveniji

Brainobrain program ima dva pomembna, poglavitna cilja: celosten razvoj otroških možganov in razvoj otrokove osebnosti. Celosten razvoj možganov dosegajo z edinstveno kombinacijo računanja na abakus in metodologijo VAK. Razvoj osebnosti pa z določenimi NLP tehnikami, ki so integrirane v program. Brainobrain torej razvija intelekt in osebnost pri otrocih starih od 4 do 14 let, izboljšuje koncentracijo in lajša učenje. Otroku pomaga razviti samozavest, hitrost in točnost, fotografski spomin, kreativnost ter izvrstne matematične sposobnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj