petek, 3 maja, 2024
DomaŠportFOTO: Jakob Omrzel mladinski prvak v kronometru

FOTO: Jakob Omrzel mladinski prvak v kronometru

Jakob Omrzel kolesar KK Adria Mobil je v četrtek na Pokljuki postal državni prvak v kronometru med starejšimi mladinci. Njegov uspeh sta dopolnila Gal Glivar, ki je bil srebrn med mlajšimi člani in Gašper Štajnar, bronast med mlajšimi mladinci. Razveselil nas je še Martin Jurik, ki je bil na slovaškem državnem prvenstvu v vožnji na čas odličen drugi. Prejšnji teden je ta kolesar osvojil tudi naslov slovaškega državnega prvaka med mlajšimi člani v tej disciplini.

Včeraj so v večini držav potekala državna prvenstva v vožnji na čas. V Sloveniji so se najboljši gorski kronometristi pomerili na Gorenjskem. Progo od Zgornjih Gorij do Pokljuke je med starejšimi mladinci najhitreje prevozil Jakob Omrzel, drugi je bil Erazem Valjavec (Autozai-Petrucci-Kontri), tretji pa Jaka Marolt (KK Kranj). Med mlajšimi člani je slavil Natan Gregorčič (Ljubljana Gusto Santic), Gal Glivar je bil drugi, tretji pa Gašper Otoničar (KK Kranj). Še ena medalja je pripadla našemu članu. Bronasto je med mlajšimi mladinci osvojil Gašper Štajnar, kjer je slavil Vanja Kuntarič Žibert (Pogi Team UAE Generali). Med starejšimi mladinkami je bila najboljša Ema Podberšič (BTC City Ljubljana Scott), Neža Zupanič je bila peta. Med člani je suvereno, z rekordom proge, zmagal prvi favorit Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), drugi je bil Marko Pavlič (Meblojogi Pro-Concrete), tretji pa Anže Skok (Ljubljana Gusto Santic). Kristjan Hočevar je osvojil 5. mesto.  Rezultati: https://prijavim.se/uploads/4925_result.pdf?tms=1687461819

Odlično se je na DP v kronometru na Slovaškem, v kraju Tlmače, odrezal tudi naš Martin Jurik, ki je bil med člani drugi – https://www.procyclingstats.com/race/nc-slovakia2/2023/result.

Danes naše kolesarke in kolesarje v Komendi čaka nastop na 5. Pokalu Tadeja Pogačarja, v nedeljo pa še državno cestno prvenstvo v Radovljici, kjer bo Kristijan Koren branil naslov državnega prvaka. (KK Adria Mobil)

(Foto: SPORTIDA in KK Adria Mobil)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča