FOTO: Jesenski pohod po Črmošnjiški dolini

FOTO: Jesenski pohod po Črmošnjiški dolini

-
0 286

Občina Semič v oktobru praznuje občinski praznik. V sklopu občinskega praznika se zvrstijo številni dogodki. Med njimi je bil v soboto, 6. oktobra, Jesenski pohod po Črmošnjiški dolini z otvoritvijo podhoda v Črmošnjicah. Program in pohod so organizirali CŠOD Lipa, Planinsko društvo Semič in PGD Črmošnjice.

Zbrane je nagovorila županja, Polona Kambič, ki je v svojem govoru izpostavila, da je Občini letos uspelo uresničiti dolgoletno željo vaščanov in Doma Lipa in urediti varen prehod regionalne ceste v Črmošnjicah. Občina je skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo pod magistralo  zgradila podhod. Naložba je znašala slabih 70.000 evrov, od katerih je skoraj 23.000 evrov prispevala Občina.

Pri pohodu se je zbralo lepo število pohodnikov, ki so pot začeli skozi nov podhod do izvira Črmošnjičice, se spustili do sotočja z Divjim potokom, nadaljevali ob strugi Divjega potoka skozi podhode, mostičke in prehode do izvira Divjega potoka in se nato spustili nazaj v Črmošnjice.

Županja je s piskom na piščal dala znak kolesarjem, da so se prvi zapeljali skozi podhod in ga tudi uradno odprli. Otroci pa so pod mentorstvom CŠOD Lipa podhod porisali, so še sporočili z Občine Semič.