FOTO: Jubilej programa kozmetični tehnik ŠC Nm

0
326

V letošnjem šolskem letu 2018/19 mineva 10 let izvajanja programa kozmetični tehnik na Srednji zdravstveni in kemijski šoli na Šolskem centru Novo mesto. Jubilej smo obeležili s kulturno prireditvijo, ki smo jo pripravili v petek, 10. maja 2019, v Športni dvorani Leona Štuklja.

Na prireditvi smo ujeli nekaj zgodovinskih trenutkov in se spomnili začetkov izobraževanja za poklic kozmetični tehnik. Dijaki kozmetične usmeritve so s svojimi plesnimi in pevskimi spretnostmi poskrbeli za popestreno in prijetno vzdušje. Obiskovalci in zaposleni na Šolskem centru Novo mesto so si po prireditvi ogledali praktično izvedbo ličenja, ki sta jo dijakinji s svojimi spretnostmi in veščinami izvajali med samo prireditvijo.

Izdali smo tudi zbornik, v katerem so predstavljeni zgodovinski razvoj šole, prva generacija kozmetičnega tehnika in njihov učiteljski zbor. Zbornik obsega tudi prikaz interesnih dejavnosti, udejstvovanja na tekmovanjih iz znanja in športa ter uspehe na poklicni maturi. Na koncu so zbrane tudi vse generacije, ki so se v šolo vpisale v preteklih 10 letih.

Druženje smo zaključili s pogostitvijo in prijetnim medsebojnim druženjem, kjer smo si izmenjali prenekatere spomine postavljanja temeljev kozmetičnega programa.  (M. Pust)

(Foto: Andreja Colarič, KZ3a)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj