FOTO: Kakšen dan naših rož. Čudovit ;)

FOTO: Kakšen dan naših rož. Čudovit ;)

-
0 511

Še posebej potem, ko srečaš naše dame. Vesele, srečne in še vedno polne čebljanja, kot da ne bi bile ves dan skupaj. Koliko pozitive energije. In če so pred tednom dni imeli možakarji dan samo za sebe, so soboto več kot prijetno preživele pridne delovne ženske iz naše fare oz. cerkve sv. Lenarta iz Novega mesta, ki so se odpravile prosti Primorski, na t.i. stanovsko romanje.

Poln avtobus ‘rož’, ki brez težav poprime tudi za težje posla, se je iz dolenjske prestolnice odpravil proti slovenski Obali oz. pod Kraški rob, kjer so si ogledale svetovno znano cerkev v Hrastovljah, slednjo krasijo freske poimenovane Mrtvaški ples. Potem so se odpravile vse do morja, kjer so si ogledale Koper z vsemi najlepšimi sakralnimi objekti, na kar je sledilo vkrcanje na barko in preživele krasen del dneva. Ob plutju po slovenskem morju so uživale v morskih dobrotah itd. A presenečenje je sledilo, ko so obiskale oz. se povzpel do cerkve sv. Jurij. Pater Tomaž, ki je pripravil izlet, je prisotne presenetil z ‘grmado’ in ostalimi dobrotami, ki jih je pripravil sam.

In vse naše ‘rože’ so varno priplule do kopnega in do doma. Res je, da so se z izleta vrnile kakšno uro kasneje kot možakarji pred tednom dni, pa bi še kakšno rekle, ampak, saj veste. Za nedeljsko župco se že zgodaj vstane oz. da je južna opoldne za domače gnezdo pripravljena. 🙂

In tudi sedem rož z Velikega Slatnika, ki je prav tako spoznavalo Kras in Istro, bo že to nedeljo poskrbelo, tako kot vedno, za svoje in še za koga.

(foto: Andrejka)