sobota, 30 septembra, 2023
DomaŠportFOTO: Karate akademija Nm na SKDUN EP osvojila 4 medalje

FOTO: Karate akademija Nm na SKDUN EP osvojila 4 medalje

V Subotici v Srbiji je bilo te dni SKDUN evropsko prvenstvo, ki so se ga udeležili tudi člani Karate akademije Novo mesto pod vodstvom trenerja Franjo Horna. Na EP je sodelovalo 700 tekmovalcev iz 19 evropskih držav v več kot 1300 nastopih. Naj spomnimo, da je predhodno SKDUN evropsko prvenstvo izjemno uspešno organizacijsko izpeljal prav Karate klub Novo mesto v Olimpijskem centru Novo mesto.

Na EP je v disciplini kate posamezno sodelovalo 7 najuspešnejših članov, med njimi tudi trener kluba. V izjemno močni mednarodni konkurenci smo posegli po kar 4 odličjih in sicer:

Franjo Horn, 2. mesto (veterani 50-59 let)​
Ester Horn, 2. mesto (ml. kadetinje)​
Swen Horn, 2. mesto (kadeti)​
Lorena Horn, 3. mesto (ml. deklice)

Izjemno uspešno so nastopali tudi ostali člani in sicer:
Mihael Rukše, 5. mesto (veterani 50-59 let)​
Špela Tihi, 5. mesto (mladinke)​
Nik Kovačič, 8. mesto (člani nad 18 let)

Člani redno trenirajo in izpopolnjujejo svoje znanje v prostorih na Sokolski 8, Novo mesto (pri tržnici Novo mesto), kjer svoj prostor najdejo vsi, od najmlajših triletnikov do starejših, med katerimi je najstarejši že dosegel 60 let. Prav posebno mesto pa v akademiji najdejo tudi otroci s svojimi starši, ki so vzor tako svojim otrokom, kot tudi ostalim sodelujočim, treningov pa se starši lahko ob otroku udeležujejo brezplačno. Vsi člani imajo poleg redne telesne aktivnosti tudi izjemno široke možnosti tekmovalnega udejstvovanja na domačih in tujih tekmovanjih, tudi na največjih uradnih tekmovanjih različnih mednarodnih zvez. Zato vse zainteresirane lepo vabijo, da se jim pridružite in izkusite čare te borilne veščine. (K.H.)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča