petek, 19 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: Karate pokal občine Mokronog Trebelno

FOTO: Karate pokal občine Mokronog Trebelno

V soboto, 13. 5. 2023 je v športni dvorani OŠ Mokronog potekalo pokalno tekmovanje Shotokan Zveze Slovenije, ki ga je kot tehnični organizator organiziral Shotokan Karate-Do klub TOUSHI Mokronog. Na tekmovanju je nastopilo 132 tekmovalcev iz 7 slovenskih karate klubov, iz Ljubljane, Maribora, Kamnika, Moravč, Iga, Mislinje in Mokronoga.

Ob otvoritvi tekmovanja je z besedo dobrodošlice vse prisotne najprej nagovorila podžupanja Občine Mokronog Trebelno, ga. Snežka Bizjak in nato še predsednik Shotokan Zveze Slovenije, Tadej Trinko. Članice in člani domačega karate kluba pa niso le karateistke in karateisti. V svojem prostem času se ukvarjajo tudi z drugimi dejavnostmi, kot je na primer igranje različnih glasbil ali obiskovanje mažoretk. Tako so se s tremi skupinami predstavile mažoretke iz Mažoretnega društva Trebelno. Nastopil je tudi član Benjamin Dolenšek z igranjem saksofona. Dobrega dogodka ni brez harmonike. Tako so člani Anže Kocjan, Anja Kocjan in Neža Kocjan veselo zaigrali na harmoniko. Za konec smo si ogledali še demonstracijo samurajskega mečevanja, kjer sta mojster Janko Gobec in njegov sin Vid, prikazala osnovne tehnike in boje, oziroma Iaido in Kendo.

Domači klub je zastopalo 53 tekmovalk in tekmovalcev iz občin celotne Mirnske doline. Skupaj smo osvojili 24 zlatih medalj, 31 srebrnih medalj in 41 bronastih medalj. V skupnem seštevku klubov smo s 637 osvojenimi točkami osvojili prvo mesto in prejeli pokal za najboljši klub. Drugo mesto je z 295 točkami dosegel Karate-do klub IG Shotokan in tretje mesto, z 271 točkami je dosegel Karate klub BUSHIDO Moravče. Vsi trenerji so nad predstavljenimi rezultati izredno ponosni in zadovoljni, še posebej zaradi dejstva, da je bila za 50 tekmovalcev to prva udeležba na tekmovanjih.

Ob tem bi se želeli zahvaliti vsem nastopajočim in njihovim staršem za podporo, celotni organizacijski ekipi, vsem demonstratorjem, fotografom, glavnemu sponzorju prireditve GRAWE zavarovalnica d.d., ter občini Mokronog – Trebelno. (Tadej Trinko)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča