FOTO: KD Dvor z doborodelnim koncertom

0
258

V teh prazničnih dneh so v petek, 28. decembra 2018, člani Kulturnega društva Dvor priredili dobrodelni božično – novoletni koncert za dve družini z Dvora.

Z veseljem smo opazovali poslušalce, ki so prihajali v telovadnico OŠ Dvor, ter jo s svojo prisotnostjo napolnili do zadnjega kotička. Skupaj smo pokazali, da znamo, da zmoremo, da imamo odprto srce in da nam je mar.

Nastopilo je sedem različnih zasedb. Med nastopi različnih sestavov sta nas odlično in na duhovit način vodila povezovalca Dijana Pečjak in Matej Kocjančič.

Prvi so na oder stopili otroci. Otroški pevski zbor Dvor ob Krki je pod mojim vodstvom zapel pet pesmic, z zadnjo izmed njih Srečno prvi januar, pa smo staremu letu pomahali v slovo, novem letu pa odprli dlani!

Da so tudi starejše punce otroškega pevskega zbora Dvor ob Krki prišle do svoje točke, je s prevodom pesmi The Snowman poskrbela Živa Lautar, za kar se ji iz srca zahvaljujem. Pesem nam je v celoti prevedla iz angleščine, in verjetno se vsi strinjamo, da odlično. Punce so skladbo odpele z zanosom in pokazale, da bo na Dvoru še veliko dobrih pevk.

Blaž Koncilja in Ana Može sta nas s svojima glasovoma popeljala v solistični svet. Blaž nam je predstavil antično arijo Seben crudele, skladatelja A Caldara; Ana pa pop skladbo Let it snow. Oba sta nastopila ob spremljavi Jerneja Fabijana.

Mešani pevski zbor Dvor ob Krki je pod vodstvom Jerneja Fabijana predstavil štiri dela, dve sakralni in dve popevkarski, za tri od njih je aranžma pripravil kar zborovodja sam. Čestitke!

Renata Novak, Urška Mitrovič in Petra Pograjc so skladbe svojstveno preoblekle in v zasedbi harmonike, kitare in vokala predstavile dela Bel božič in Ne bodi kot drugi.

Za konec pa so nas razveselili člani Ansambla Boršt. S skladbami so nas zazibali v narodno – zabavne ritme ter smelo zaključili dobrodelni koncert.

V sodelovanju z Rdečim Križem Slovenije, območno združenje Novo mesto smo zbrali več kot 3.000 €. Ves denar bo porabljen izključno namensko za nakup življenjskih dobrin, ki jih otroci nujno potrebujejo. Kdor želi, lahko še do konca januarja nakaže sredstva na: TRR: 0297 0025 9477 202; BIC banke: LJBASI2x; REFERENCA: SI 00 903065; NAMEN: DOBRODELNI NAMEN (CHAR- dobrodelno plačilo); NASLOV: RKS – OZ NOVO MESTO Ulica Slavka Gruma 54a 8000 Novo mesto. Hvala vsem za to prelepo gesto in hvala za vašo dobrodelnost.

Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila prav vsem nastopajočim in ostalim, ki so pomagali oz. omogočili nemoteno izvedbo koncerta.

Besedilo: Tjaša Primc, KD Dvor

Foto: Jadranka Meglen, KD Dvor

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj