FOTO: Kdo je uničil vrtec v romskem naselju?

0
6439

Izvedeli smo, da naj bi se v noči iz sobote na nedeljo neznanci vlomili v vrtec v romskem naselju Žabjak/Brezje. Storilci naj bi uničili dvoje vrat, po vrtcu je vse razmetano. Ukradli naj bi tudi škatlo z osebnimi predmeti, celo čistila. Škoda je po laični oceni velika. O razmerah v tem vrtcu smo se pogovarjali z ravnateljico Meto Potočnik, ki je opozorila na nujno ureditev razmer in stanje vzgoje in izobraževanja otrok v tem naselju. Povedala je, da to ni bil prvi vlom v omenjeni vrtec oz. povzročena škoda.

Očitno pravega vzora otroci nimajo, zato bi morali pri zagotavljanju boljše prihodnosti stopiti skupaj oz. z vsemi pristojnimi v Sloveniji in vprašanje t.i. integracije razdelati in končno tudi realizirati.

Vprašanja smo naslovili na Policijsko upravo Novo mesto. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da so storilci na silo vstopili v prostore skozi dvoja vrata, jih pregledali in odnesli nekaj sladkarij, čistil in nakita ročne izdelave, vrednih okoli dvesto evrov. Koliko škode bo na vratih, še ni čisto jasno, saj ne vedo, ali jih bo mogoče popraviti ali pa jih bodo mogli zamenjati z novimi. Škode bo od nekaj sto pa do nekje dva tisoč evrov. So pa v ponedeljek zjutraj v okolici že našli sladkarije in nekaj nakita.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj