FOTO: Kdo na Šegovi uničuje igrala, klopi?

0
993

Na slednje so nas opozorili prebivalci tega novomeškega naselja, ki že vse od lani opažajo, da nekoga očitno zelo moti otroški vrvež na igriščih oz. igralih med stanovanjskimi bloki. Kdo je oseba, ki naj bi s t.i. motornim oljem namerno polivala igrala in klopce, ne vedo.

Vprašanja o teh neprijetnostih smo naslovili na Mestno občino Novo mesto in na Policijsko upravo Novo mesto. Z MO NM so nam poslali odgovor:

Mestna občina Novo mesto je lastnik 35 športnih in otroških igrišč. V samem Novem mestu se nahaja 24 otroških in športnih igrišč, ostala igrišča so razpršena v primestnih krajevnih skupnostih MONM. S sodelovanjem krajevnih skupnosti Mestna občina Novo mesto vsako leto obnovi in opremi z novimi igrali cca 5 do 10 igrišč.

V pristojnosti Zavoda Novo mesto je, da ureja in sanira otroška igrala, ki se poškodujejo ob normalni uporabi, vsekakor pa ni v pristojnosti MoNm, da bi nadzirala tovrstna dejanja. V primeru vandalizma je najbolje, da se občani obrnejo na policijo, na občini pa za enkrat nismo bili obveščeni o tovrstni zadevi, prav tako nas ni nihče kontaktiral, da bi bilo potrebno popraviti škodo na igralih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj