ponedeljek, 29 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: Kempo Arnis Federacija ob četrt stoletja z Gala prireditvijo

FOTO: Kempo Arnis Federacija ob četrt stoletja z Gala prireditvijo

​Minulo soboto se je Novo mesto spremenilo v prestolnico borilnih veščin. Kempo Arnis Federacija je namreč skupaj s 1500 obiskovalci in sodelujočimi pričarala nepozaben večer na Gala prireditvi polaganja črnih pasov, ki je potekala v dvorani Leona Štuklja.

46 kandidatov z vsega sveta se je potegovalo za nazive oz. pridobitev višjih, mojstrskih stopenj črnega pasu. Po dve in pol urni demonstraciji tehnik so morali zdržati še 15 “full contact” borb s svežimi nasprotniki, izpit pa velja za enega najtežjih na svetu.
Kandidate je ocenjevala komisija, ki so jo sestavljali gospa Gabriele Roloff, 10. DAN Modern Arnis, iz Hamburga, gospod major Avi Nardia, ustanovitelj izraelskega KAPAP Krav Maga sistema, holivudska zvezda, gospod Semmy Schilt, legendarni K1 in Kyokushin prvak ter igralec v filmu Transporter 3, in brigadir Uroš Paternus iz Slovenske vojske. Večer so popestrili tudi novinarka Erika Žnidaršič, imitator Tilen Artač in operna pevca Al in Petra Vrh Vrezec.

Prvemu mojstru Kempa in voditelju organizacije Borutu Kinclu je na dogodku mednarodna komisija podelila tudi visok 8. DAN, s čimer so Kempovci slavnostno zaključili tradicionalni Kempo Arnis Summer Camp 2023.

Kempovci so ponosni, da so na področju realne samoobrambe, Ryukyu Kempa in KAPAP Izraelskega Jui jitsuja postali ena največjih šol s podružnicami v Novem mestu, Ljubljani, Litiji, Lescah in Kopru in v svojih vrstah štejejo več kot 500 aktivnih članov v Sloveniji, šole pa imajo tudi v Italiji, na Malti, v Nemčiji ter Angliji.

Vsako leto junija za vse člane organizirajo tridnevni seminar s priznanimi gosti iz tujine. Poleg Slovenije so tokrat gostili športnike iz Malte, Italije, Nemčije, Izraela, Anglije, Hrvaške, Srbije in Argentine, pa tudi pripadnike iz vrst policije in vojske. Tovrstni dogodek je eden večjih v Evropi in vsekakor vreden pozornosti. (Kempo Arnis Federacija)

(foto: Miha Mally)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča