FOTO: Kim odlična tudi v starejši konkurenci

FOTO: Kim odlična tudi v starejši konkurenci

-
0 79

Konec tedna je v organizaciji PPK Rakek v Cerknici potekalo državno prvenstvo v namiznem tenisu za kadete in kadetinje. V konkurenci nekaj več kot sto prijavljenih tekmovalk in tekmovalcev namiznega tenisa je barve NTK Krke zastopala sicer še mlajša kadetinja Kim Kastelic in znova dosegla odličen rezultat. V igri dvojic sta skupaj s soigralko Mio Stanjko ( Vesna) osvojila državni bron – 3. mesto. Stopničke sta si priborili po izredno dramatičnem dvoboju v petem podaljšanem setu proti nosilkama Paljk/Horvat (Arigoni/Sobota). Kljub temu, da sta zaostajali že z 0:2 v setih in sta imeli nasprotnici v tretjem setu že zaključno žogico za zmago, sta uprizorili pravi preobrat in se pred veliko množico navdušenih navijačev na koncu veselili odlične nenadejane zmage.

Kim se je tudi v posameznem delu uvrstila iz skupine v izločilne boje. V osmini finala je nato premagala Gačičevo (Kajuh – Slovan). Zadnja prepreka do stopničk pa je bila v četrtfinalu prva nosilka turnirja, levičarka, Nuša Kadiš (Interdiskont), ki pa je predvsem po zaslugi izkušenj medsebojno tekmo obrnila v svojo korist.

Kim je skozi dvodnevno tekmovanje odlično taktično vodila trenerka Manca Fajmut:  ‘Z igro svoje varovanke in rezultatom sem izredno zadovoljna saj je v močni konkurenci najboljših kadetinj v državi dosegla dva nad pričakovanji odlična rezultata.’