petek, 29 marca, 2024
DomaŠportFOTO: KK Adria Mobil s spremenjeno oz. pomlajeno člansko ekipo

FOTO: KK Adria Mobil s spremenjeno oz. pomlajeno člansko ekipo

Kolesarski klub Adria Mobil, ki je lani obeležil 50 – letni jubilej klubskega delovanja, vstopa v novo sezono 2023 močno spremenjen in pomlajen. V članski vrsti so kar štirje novi člani, dva prihajata iz naše mladinske selekcije in sta prestavnika nove, prihajajoče generacije kolesarjev, kar zaokroža napore in delo kluba na področju razvoja mladih talentov. Ponosni smo, da imamo v svojih vrstah Kristijana Korena, državnega prvaka v najelitnejši disciplini – cestni dirki, ki bo imel čast, da bo na dirkah oblečen v dres državnega prvaka, posebej označeno in razpoznavno bo tudi njegovo kolo.

»Naslova članskega državnega prvaka Slovenije in svetovnega prvaka na velodromu med mladinci nam narekujeta odgovorno delo v vseh selekcijah. V članski kontinentalni, letos mednarodno obarvani ekipi je deset fantov, med katerimi je velik razpon v starosti, tako da bo zanimivo opazovati preplet mladosti in izkušenj. Kar se tiče najmlajših, ki vadijo v klubu, razveseljuje dejstvo, da njihovo število še vedno narašča, z vadbo na velodromu, za katerega si želimo, da bi bil saniran v najkrajšem možnem času, pa postajajo čedalje boljši in se približujejo evropskemu vrhu,« je dogajanje v klubu in priprave na novo sezono komentiral direktor kluba, Bogdan Fink.

Na mestu športnega direktorja članske ekipe bo tudi letos Marko Kump, legenda novomeškega kluba in kolesar z največ UCI zmagami v dolgi zgodovini kluba. Rdeče-modre Adriine barve bodo pod taktirko kapetana in najbolj izkušenega kolesarja Kristijana Korena v letošnji sezoni zastopali: Gal Glivar, Kristjan Hočevar, Aljaž Jarc, Boštjan Murn, Tilen Finkšt, Aljaž Turk, Martin Jurik, Dimitar Jovanoski in Đorđe Đurić. Zadnji trije prihajajo iz Slovaške, Severne Makedonije in Srbije, tako da bo letos ekipa mednarodno obarvana, starostna razlika med najmlajšim in najstarejšim pa je kar 18 let. Polovica kolesarjev je svoje prve kilometre in izkušnje nabirala prav v Kolesarskem klubu Adria Mobil, kar je dokaz, da klub zna prepoznati in razvijati potencial bodočih vrhunskih športnikov. Tudi nov mehanik, nekdanji izvrstni kolesar, Jure Zrimšek, je Novomeščan, ki se je s svojimi rezultati zapisal v novomeško športno zgodovino. Njegove bogate izkušnje bo zdaj lahko tudi v tej vlogi prenašal mladim kolesarjem. Maser ekipe bo Benjamin Poljšak.

»Z lanskimi dosežki je Kolesarski klub Adria Mobil ob svojem jubileju na najboljši način dokazal, da deluje na trdnih temeljih, kjer se prepletajo znanje, kakovost in odgovornost do dela ter predvsem strast do kolesarstva, kar so najboljša izhodišča in perspektive za še uspešnejšo prihodnost kluba,« je rezultate minule sezone in pričakovanja v novi ocenila predsednica kluba, Mojca Novak.

V organizacijskem smislu bo klub nadaljeval z organizacijo kolesarskih prireditev, med katerimi izstopa kolesarska dirka Po Sloveniji, pa tudi ostale tradicionalne množične prireditve, kot je kolesarski maraton Po dolini reke Krke, s katerimi klub aktivno uresničuje svojo strategijo in ostaja pomemben akter uspešne zgodbe slovenskega kolesarstva, na kar je opozorila tudi generalna direktorica Adrie Mobil, Sonja Gole: »Veseli me, da klub, ki je v preteklem letu spisal že peto desetletje kolesarskih zgodb, pušča močno sled v nacionalnem in mednarodnem okolju. Tudi v sezoni, ki prihaja, kot generalni sponzor pričakujemo pestro in dinamično dogajanje – tako na cestah kot v organizacijskem smislu, saj so tekmovalci v pretekli sezoni dosegli nekaj izjemnih rezultatov. Držimo pesti, da jih letos ubranijo in morda dodajo še kakšno novo lovoriko. Razveseljuje tudi dejstvo, da dirka Po Sloveniji uživa velik mednarodni ugled in je vsako leto težko pričakovana tako s strani tekmovalcev kot širše mednarodne javnosti.«  (Odnosi z javnostmi ADRIA MOBIL)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča