torek, 20 februarja, 2024
DomaŠportFOTO: KK Troti redni del zaključili na prvem mestu

FOTO: KK Troti redni del zaključili na prvem mestu

S sobotnim obračunom v Mariboru med AKK Branik in novomeškimi Troti se je zaključil redni del 2. SKL. Novomeščani so zmagali še desetič zapored (83:69) in z izkupičkom desetih zmag in zgolj enim porazom zasedli prvo mesto po rednem delu. Tako bodo sploh prvič v zgodovini kluba zaigrali v končnici 2. SKL, kjer jih v četrtfinalu čaka ravno drugoligaš iz štajerske prestolnice.

Ekipa Trotov je v sezoni 2020/21 vstopila s spremenjenim in pomlajenim kadrom. Po koncu uspešne, a zaradi Covid-19 prekinjene sezone 19/20, so moštvo zapustili nekateri domači igralci, na čelu s kapetanom Bojanom Krivcem. V njegove »kapetanske« čevlje je stopil nekdanji slovenski reprezentant ter rekorder po številu naslovov slovenskega državnega prvaka Smiljan Pavić. Strokovni štab pod taktirko glavnega trenerja Nejca Kobala ter njegovima tesnima sodelavcema Luko Mittagom in Matjažem Smodišem je v moštvo pripeljal številne mlade igralce, ki so že v prvi sezoni igrali pomembno vlogo pri novomeški ekipi, ki v tekmovanjih pod okriljem KZS nastopa od sezone 2015/16.

Po dogovoru s Krko sta na posojo k Trotom prišla 18-letna Aleksander Hočevar in Jaka Klobučar. Slednji je bil s povprečjem 15,3 celo prvi strelec rumenih. Svoje minute sta odlično izkoristila tudi člana slovenskih reprezentanc mlajših starostnih kategorij 19-letni Logatčan Kim Klavžar ter 16-letni Cerkničan Luka Nikolić. Levji delež k uspešnim nastopom v rednem delu je dodala kopica domačih košarkarjev, na čelu s Črtom Ristićem, Martinom Mežanom, Domnom Jancem, Juretom Prusom, Rokom Vidrihom in Lanom Lopatičem. Pomembni vlogi v moštvu opravljata tudi povratnik v rumenem dresu Blaž Abram ter mladi Brežičan Nik Reberšak. Zaradi poškodbe sta sezono izpustila Blaž Janežič in Luka Smodiš.

Člansko moštvo že v tej sezoni sledi začrtani poti akademijskega pristopa pri razvoju mladih košarkarjev, kar potrjuje tudi podatek, da so 42% igralnega časa na parketu preživeli igralci, ki so mlajši od 21 let. Rumene krasi izjemen ekipni duh, točkovni učinek je lepo razporejen med več košarkarjev.

Nekdanji prvaki 4. in 3. SKL bodo sploh prvič igrali končnico 2. slovenske košarkarske lige. Predvideni termini četrtfinalnih tekem so sreda, 12. maj (ŠC Livada), 18. maj (ŠD Lukna) in morebitna tretja tekma 22. maj (ŠC Livada). Vse tekme si bo moč ogledati v neposrednem spletnem prenosu. Ob morebitnem uspehu v četrtfinalu Novomeščane čaka boljši iz dvoboja Postojna : Ljubljana.

Nejc Župevec, predsednik KK Troti:
‘Izjemen rezultat, prvo mesto, vrh lestvice po rednem delu, serija desetih zaporednih zmag, ob tem pa lepa ekipna košarka, kjer ogromno vlogo igrajo mladi fantje. Troti dajemo priložnost in želimo biti pravo, dejansko razvojno okolje za mlade košarkarje. Letos je to že zelo lepo vidno, in krasen temelj za naprej. Tudi vsi podporniki takšno razvojno zgodbo poznajo in podpirajo, veseli nas, da okolje prepozna kaj to v prihodnje odpira za vse. Strokovni štab dela odlično in rezultati na parketu ter individualni napredek fantov to potrjujejo. Težko je opisati kaj nam uspeva, kako se iz leta v leto vzpenjamo, kako edinstveno športno zgodbo razvijamo.’

Foto: Miha Turk/KK Troti

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča