FOTO: Klavrna podoba novomeškega stadiona

0
2575

Dolenjska prestolnica ima veliko odličnih športnikov, ki dosegajo vrhunske rezultate, tako na domačih kot mednarodnih tekmovanjih. In prav je, da imajo za doseganje rezultatov primerne športne objekte oz. površine, ki so dobro vzdrževani oz. vzdrževane. Pa je pri slednjem res tako? Prejeli smo pismo novomeškega športnega delavca, ki je opozoril na klavrno podobo stadiona.

Pismo športnega delavca:
Da je bila združitev treh javnih zavodov (KC Janez Trdina, Agencija za šport in Zavod za turizem NM) velika napaka je jasno iz leta v leto bolj. Nov ZAVOD NOVO MESTO se neprestano utaplja v rdečih številkah, težave pri vodenju tega zavoda so vse bolj prisotne. Vse to so stvari, ki so problem Mestne občine Novo mesto in župana. Posledično pa jih trpimo vsi občani MO Novo mesto, kot davkoplačevalci v proračun MO Novo mesto kot uporabniki javnih površin in športnih objektov.

Da je stadion Portoval eden izmed najslabših mestnih stadionov v Sloveniji je jasno. Kljub novi pridobitvi, razsvetljavi, še vedno kaže žalostno podobo. Tribuna je v razpadajočem stanju, garderobni objekti ne izpolnjujejo minimalnih standardov tako športnih kot higienskih. Kar pa najbolj bode v oči je travnata površina tega stadiona, ki je danes v katastrofalnem stanju.

Problem vzdrževanja travnate površine se vleče že najmanj dve desetletji, tako da za to ne moremo kriviti samo vodstvo zavodov oziroma občinske oblasti. Večletna borba športnikov zaradi slabega vzdrževanja igrišča se je izkazala sedaj, ko bi bilo treba stopiti na ravno zeleno površino, pa je igrišče sramota za Novo mesto.

Ko je igrišče ob pandemiji samevalo in se ni uporabljalo je bilo za pričakovati, da bo vzdrževalec objekta izkoristil ta čas in pripravil površino idealno za uporabo (tako so naredili na vseh stadionih po Sloveniji). Vzdrževalec ni storil ničesar in rezultat je to stanje, ki ga lahko vidite danes. Kljub idealnim vremenskim razmeram, ko je dosti vlage in ni prevroče, je trava požgana in skorajda ni za uporabo.

Poziva se vzdrževalec objekta oziroma vodja vzdrževanja na odgovornost, ker že vrsto let neracionalno in škodljivo upravlja z občinskimi sredstvi in dela škodo tako objektu kot samim športnikom in ne nazadnje ugledu Novega mesta. Pozivamo župana MO Novo mesto, da končno vzpostavi red pri organizaciji ZAVODA Novo mesto predvsem pri športnem delu in po dolgih letih nastavi človeka, ki bo zmogel v interesu športa vzdrževati objekt.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj