FOTO: Ko narava odplakne politične milijone, za domačine ni posluha

0
1452

O pregrešno dragi t.i. varovalni ograji, ki naj bi zajezila oz. preprečila ilegalne prehode državne meje na jugu in vzhodu države, je bilo že veliko napisanega. In zdaj, po obilnih padavinah, je narava sama poskrbela za odstranitev ograje.

Prav tako pa domačini v zgornjem toku reke Kolpe opozarjajo na slabo vzdrževanje ograje, saj je slednja na več mestih v slabem stanju oziroma podrta. Včeraj so krajani Krajevne skupnosti Stari trg ob Kolpi dosegli, da pristojni ne bodo postavili nove ograje na območju kanjona Kolpe, in sicer med Bregom in Radenci. Šlo naj bi za dobre 3 km.

Država ima do teh krajev tudi sicer precej mačehovski odnos, saj denarja za ureditev infrastrukture, razsvetljave in morebitno optiko preprosto ne želi najti, medtem ko denarja za pregrešno ograjo ne zmanjka.

Krajani Osilnice so se pred tednom dni soočili z vremensko ujmo, obilnimi padavinami, nalivi, zemeljskimi plazovi, visoko Kolpo in poplavami. In… do poplavnih vreč niso upravičeni!

Dodajmo samo en zapis: ‘ Prejšnji torek in sredo 5., 6.11.2019 je občino Osilnico zajelo hudo neurje z močnimi padavinami. Na 3 odsekih je bila poplavljena regionalna cesta Petrina – Osilnica, na več mestih smo zaprli in saniramo občinske ceste. Poplavljenih je bilo več hiš, odneslo nam je makadamske poti in deroče reke so za sabo pustile ogromno dreves in smeti. Reki nam spodjedata polja, uničena je ograja, ki naj bi nas varovala pred vstopom nezakonitih migrantov. Podirajo se drevesa, med drugim je uničen pustolovski park postavljen na drevesih. Odkrilo in premaknilo nam je cevi odpadnih komunalnih vod. Zaradi razmočeno zemlje in NADALJNJIH obilnih padavin nam grozi na Selih zemeljski plaz in ponovne poplave v Občini Osilnica. Za pomoč smo se pisno obrnili na vse pristojne institucije, vendar zaradi “prenizke škode” po državnih normativih (škoda ne dosega 3% BDPja Slovenije) nismo opravičeni niti do protipoplavnih vreč za katere smo zaprosili. Ker smo MAJHNI smo NEPOMEMBNI?! ‘

(foto: Facebook)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj