FOTO: Ko pride medved na pojedino za 2.000 €

0
3081

Smo tik pred zimo in nekateri imajo velike apetite. Pustimo nepridiprave, ki ob omejitvah delajo na polno in izkoriščajo ukrepe in z vlomi oškodujejo lastnike, ki ne smejo do svojih objektov. So pa tukaj še drugi, tako imenovani naravni nepovabljeni gosti, ki jim naša odsotnost vliva pogum, da se povsem približajo območjem, kjer je sicer gospodarska dejavnost, a je prisotnost človeka manjša.

V teh tednih se je tudi divjad zelo približala območjem, ki so redkeje poseljena in je človekova prisotnost redkejša. Čeprav je čebelarjem dovoljena oskrba čebeljih družin, tudi v drugi občini, pa se tudi slednji soočajo z nepovabljenimi obiskovalci, ki se polotijo njihovih čebeljih družin.

Slovenija je znana po čebelarjih, odličnem medu in seveda pridnih čebelah. Slednje so bile letošnjo pomlad velikokrat prikrajšanje za dobro bero, zaradi vremena. Poleg pozebe, je svoje krojil še veter in podobno. V teh dneh pred zimo pa čebelam ‘grozi’ druga nevarnost. Tokrat se je panjev polastil medved. Pri čebelarju, ki ima t.i. LR panje – Langstroth-Rootov panje, prostostoječe panje, je kosmatinec uničil sedem panjev oz. družin. Medved si je privoščili obilno sladico, približno 140 kg medu. Nastala škoda je ocenjena na 2.000 evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj