FOTO: Ko se Bezgavec odpravi na Veliko planino

0
477

Turistično-športno društvo Bezgavec iz Bučne vasi je v nedeljo za krajane pripravil izlet oz. pohod na eno lepših destinacij – Veliko planino in to kljub ne najbolj obetavni vremenski napovedi. Po nekaj uvodnih besedah predsednika društva Igorja Brezovarja so se dogovorili še za potek ture. Več pa v sporočilu, ki so nam ga posredovali krajani.

Naša izhodiščna točka je bila na parkirišču pod Ušivcem. Naš prvi krajši postanek je bil pri cerkvici
Marije Snežne. Nekaj pohodnikov je šlo nakupit sir, nekateri na malico – kislo mleko, ostali pa nabirat
zdravilna zelišča. Da bi bili deležni lepega razgleda, smo se povzpeli še do najvišje točke Velike
planine – Gradišče 1666 m n. v.

Pot smo nadaljevali do Domžalskega doma, kjer je sledil daljši postanek. Ker je vreme že nakazovalo spremembe, zato smo se odločili pot nadaljevati še do Jarškega doma, kjer nas je čakalo še nekaj naših pohodnikov in smo pot skupaj nadaljevali do naše izhodiščne točke. Tudi grmenje in prihod temnih oblakov nas ni motilo.

Tako smo še v suhem in vedrem vremenu prispeli do avtobusa in uspešno pohod sklenili s lepo krožno turo po Veliki Planini. Pohod je po mnenju udeležencev zelo dobro uspel, posebej zaradi obilice dobre volje, ki nas je spremljala ves čas. V Kamniku, kjer smo se ustavili na okrepčilu, smo določili naslednje pohodniške
aktivnosti, ki bodo sledile konec poletja oziroma v jesenskem času. Dejavnosti društva delno financira tudi MO Novo mesto, za kar se ji zahvaljujemo.

Bogomir Hrnčič