petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Kolesarska polnoletnost 'Krško - Nerezine'

FOTO: Kolesarska polnoletnost ‘Krško – Nerezine’

Letos je 18. svečko upihnila junijska kolesarska klasika, ko kolesarji pod taktirko Damija Zupija s kolesi odpeljejo iz Krškega do tradicionalne počitniške destinacije Nerezine na otoku Lošinj.

Pot poteka mimo Novega mesta, Kočevja, Broda na Kupi, Delnic, otoka Krka, Cresa vse do Nerezin. Razdaljo 260 kilometrov so kolesarji prevozili s povprečno hitrostjo 29,5 km/h, kar je za tovrstno kilometražo in elevacijo 3.189 metrov lepa hitrost. S štartom ob 5. uri izpred Avtoline Krško in ciljem ob 15.15 v Nerezinah se doslej še nobena vožnja ni zaključila tako hitro. Oče projekta, ki je letos postal polnoleten (ne Bojan, ampak vožnja), Bojan Čurič, je na svečani večerji v Nerezinah ob številni udeležbi novinarjev dejal, da je zelo zadovoljen, da se kolesarji vedno znova pridružijo Zupiju na junijski klasiki. Letos so traso odpeljali (v oklepaju število do sedaj odpeljanih voženj) Dami Zupi (7), Gašper Bevc (4), Aljaž Bratkovič (3), Damijan Božič (2) in dva nova obraza v Krško – Nerezine karavani, udeleženca letošnjega DOS-a (Dobrodelno Okrog Slovenije www.dos.si), Luka Lenarčič in Gregor Pikl.

Kot zanimivost naj povemo, da je Luka celotno traso odpeljal brez power metra, kar so ostali kolesarji konkretno občutili. Grega pa se je po profesionalni kolesarski karieri, ko je vozil za ekipo Tuš-a našel v ultrakolesarjenju in je tudi aktualni prvak savinjske doline v 24. vožnji vožnji z časom 6. ur in 14. minut.

Za pogostitev kolesarjev in delegatov kolesarske zveze Lošinj sta poskrbela Nduranz in marketi Dušak. Kolesarji se v domovino vračajo danes, kjer je zanje predviden sprejem v sejni sobi doma starejših občanov Krško. (Dami Zupi)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča