FOTO: Kolesarska šampiona z dolenjskim Flycomom doma

0
3289

Dolenjsko podjetje Flycom iz Velikih Brusnic ima v zadnjih dneh v svoji letalsko-helikopterski floti povsem novo letalo. Gre za Cessno C208B Grand Caravan, ki je že danes poskrbela za prevoz dveh slovenskih kolesarskih šampionov, ki sta na brniškem letališču varno pristala ob 17.24 uri. Iz Nice sta se namreč v Slovenijo vrnila Primož Roglič z družino in Tadej Pogačar z dekletom. Prav Tadej je imel že vse od konca februarja precej karantensko življenje, saj so na dirki po Združenih arabskih emiratih, po peti etapi v Abu Dabiju, odkrili prisotnost koronavirusa pri dveh članih kolesarske karavane. To je pomenilo odpoved zadnjih dveh etap in 14-dnevna hotelska karantena. Kasneje je Tadej le odpotoval do Monaka, zdaj pa domov, v Slovenijo. Kot je znano tudi v Franciji veljajo zelo strogi ukrepi za zajezitev epidemije, tako da je treniranje skoraj nemogoče.

Kolesarja sta domov varno pripeljala pilota Gašper Kralj in Žiga Pogačnik.

Cessna C208B Grand Caravan je skoraj nova, predhodno je bila v ameriškem registru, drugače pa je letnik 2019. Lastnik letala je družba ATAR d.o.o., medtem ko bo operacije na njem vodila družba z veljavnim spričevalom letalskega operatorja, družba FlyCom Aviation d.o.o, kateri so javnosti bolj znani po helikopterski dejavnosti.

Po Cessni C208 Caravan (reg. S5-CMK), je to sedaj druga Cessna C208 v slovenskem registru letal. Letalo Cessna C208 je enomotorno turbopropelersko letalo, ki se lahko uporablja za prevoz manjšega tovora, potnikov ali z modulacijami tudi za druge namene (npr. vojska, padalske aktivnosti, ipd.).

(foto: DolenjskaNews)