FOTO: Konec tedna bo na Gorjancih spet ‘grmelo’

4
1106

V prostorih AŠ 2005 so predstavili organizacijo in tekmovanje pred gorsko hitrostno dirko Gorjanci 2016, ki bo to soboto in nedeljo. Letos bo traso premagovalo 112 voznikov in 10 držav. Tako kot vsako leto bodo organizatorji namenili posebno pozornost varnosti z namestitvijo dodatnih odbojnih ograd, bal in preplastitvijo cestišča.

Organizatorjem je uspelo na dirko privabiti Patrika Zajelšnika (Norma M20F). Njegova udeležba nas po dolgem času navdaja z upanjem na odlično uvrstitev Slovenca v generalni razvrstitvi. Med favorite za zmago lahko uvrstimo še lanskoletnega zmagovalca Gorjancev Federica Liberja (Gloria C8P – EVO), Tiziana Rivo (Reynard 92D Cosworth) in zmagovalca leta 2012 in 2014 Vaclava Janika (Norma M20F).

Direktorja dirke in predsednika Avto športnega društva Novo mesto Sama Golobiča veseli dejstvo, da so domačini in lokalna skupnost navdušeni nad samo prireditvijo, kar jim v precejšnji meri olajša delo na sami trasi proge. Letos bo novost na progi trojna šikana, za razliko od preteklih let, ko je bila dvojna, zaradi tega pričakujemo nekoliko počasnejše čase. Sicer pa je izrazil manjše razočaranje nad številom slovenskih predstavnikov, saj bo na dirki nastopilo več avstrijskih kot slovenskih dirkačev.

Zelo zanimiv troboj se nam obeta tudi v razredu E1 , kjer bo domačin Milan Bubnič (Lancia Delta HF) skušal speljati zmago Avstrijcema Felixu Pailerju (Lancia Integrale 16V) in Karlu Schagerlu (VW Golf Rallye TFSI-R). Načrte jim bo skušal prekrižati Matej Grudnik, ki letos nastopa z novim Renaultom Cliom RS, ki je bil narejen tudi z malo pomoči domačega podjetja Revoz d.d. V razredu A se bosta za zmago udarila nekdanji evropski prvak v gorsko hitrostnih dirkah Aleš Prek (Honda Civic Type R) in Alojz Udovč (Renault Clio R3), ki se je udeležil tudi tiskovne konference. Udovč meni, da je posebnost klanca na Gorjance v zavitosti cestišča in v visoki povprečni hitrosti, ki preseže 125 km/h.

4 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj