FOTO: ‘Korona’ vlomilci niso doma

0
3319

Nevšečnosti, ki so nastale zaradi koronavirusa, so očitno priložnost za nepridiprave, ki to izkoristijo. Tako so se v zadnjih dneh na območju Novega mesta zgodili poskusi in vlomi v poslovne objekte, ki so jih zaradi ukrepa zajezitve epidemije lastniki začasno zaprli. 

K sreči imajo nekateri podjetniki objekte varovane in so varnostniki, ki v teh časih prav tako delajo, nepridiprave pregnali. Kljub temu so vlomilci povzročili škodo. V središču Novega mesta so vlomili tudi v frizerski salon, poleg povzročene škode z vlomom, so nepridipravi iz blagajne odtujili denar.

Torej še dodaten izpad oz. strošek za določene poklice, ki so jih ukrepi v teh dneh že tako pahnili v negotovost.

S PU Nm so posredovali še nekaj informacij o zabeleženih vlomih in tatvinah iz minulega konca tedna:


Z dvorišča počitniške hiše v Bojanji vasi je med 8. 3. in 20. 3. nekdo odtujil neregistriran štirikolesnik znamke Honda, ATX rdeče barve. Lastnika je oškodoval za okoli 5000 evrov.

V Cerovcu pri Črešnjevcu je med 18. 3. in 20. 3. neznanec vlomil v dve počitniški hiši. Odtujil je signalno pištolo, kosilnico, samokolnico, živila in več steklenic z alkoholnimi pijačami. Škode je za okoli 2000 evrov.

V kraju Rajnovšče na območju PP Novo mesto je med 20. 3. in 21. 3. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil nahrbtno kosilnico in agregat. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

V noči na 21. 3. je v Krškem nekdo vlomil v ograjen skladiščni prostor podjetja in odtujil več profilov iz nerjavečega jekla. Škode je za okoli 6000 evrov.

Med 17. 3. in 22. 3., ko so bili stanovalci odsotni, je v Šmarjeških Toplicah nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit, z vlomom in tatvino pa povzročil za okoli 600 evrov škode.

22. 3. med 16. in 19. uro je v Podturnu pri Dolenjskih Toplicah nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Škode je za okoli 2000 evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj