sreda, 29 maja, 2024
DomaŠportFOTO: Košarkarice Krke druge v mednarodni ligi

FOTO: Košarkarice Krke druge v mednarodni ligi

V nedeljo se je končal zaključni turnir četverice ženske mednarodne LWB – Extra lige, ki je letos potekal v Zadru. Novomeške košarkarice so se na turnir uvrstile z osvojenimi enajstimi zmagami in tremi porazi. Na turnirju so nastopile ekipe Kranjska Gora – Jesenice, KOŠ Celovec, Zadar in Krka.

Na prvi polfinalni tekmi so se Dolenjke pomerile proti avstrijski ekipi iz Celovca. Vseskozi so na parketu dominirale, iz četrtine v četrtino so svojo prednost nadgrajevale in se tako povsem zasluženo veselile uvrstitve v veliki finale.

KRKA – KOŠ CELOVEC 74:51 (29:15, 18:6, 8:16, 19:14)

Postava in strelke Krke: Dajčman 2, Sivonjić 6, Selak 7, Strašek 5, Horvat 14, Kirn 11, Lavrič 5, Kristan 4, Godina 6, Novina 3, Malenšek 5, Trontelj 6.

V finalu je krkašice čakal težek izziv, nasproti so jim namreč stale košarkarice Zadra, ki so imele prednost domačega terena. Varovanke trenerja Saša Rebernika so tekmo začele preveč nervozno, domačinke so prevzele pobudo in prvo četrtino dobile s kar osemnajstimi točkami prednosti. V nadaljevanju so krkašice strnile svoje vrste, prikazale so veliko boljšo igro, kar se je odražalo tudi na rezultatu, saj so dobile drugo in tretjo četrtino. V zadnji četrtini se kljub vsem naporom in želji, krkašice niso uspele približati, zmaga ter osvojitev naslova je pripadla domačinkam iz Zadra. Novomeščanke so osvojile naslov podprvakinj in si okoli vratu nadele srebrne medalje.

ZADAR PLUS – KRKA 61:48 (28:10, 9:14, 9:13, 15:11)

Postava in strelke Krke: Dajčman 8, Sivonjić 4, Selak 2, Strašek, Trontelj 3, Malenšek, Horvat 14, Kirn 12, Lavrič 4, Škoda, Godina, Novina 1.

Krkašica Franja Horvat je bila izbrana v najboljšo peterko turnirja!

KONČNI VRSTNI RED:

1. mesto: ŽKK ZADAR PLUS

2. mesto: ŽKK KRKA NOVO MESTO

3. mesto: ŽKK KRANJSKA GORA – JESENICE

4. mesto: KOŠ CELOVEC

(foto: ŽKK Krka/Tjaša Brsan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča