FOTO: Košarkarji na OŠ Dragotin Kette

0
110

Pred koncem koledarskega leta so se košarkarji Krke odpravili na obisk na Osnovno šolo Dragotina Ketteja Novo mesto. Igralci že nekaj let obiskujejo učence v tem javnem vzgojno-izobraževalnem zavodu. Šolo je ustanovila Mestna občina Novo mesto leta 1955. V obstoječi zgradbi na griču v Šmihelu (predel Novega mesta) poteka pouk od leta 1978 dalje. Šolo obiskujejo učenci s posebnimi potrebami – z lažjo, zmerno in težjo motnjo v duševnem razvoju. Glede na to jih z odločbo usmerijo v ustrezen program komisije za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami. V ponedeljek so se razveselili Krkinega kvarteta v postavi Matej Rojc, Erjon Kastrati, Darko Jukic, Jure Ritlop, spremljal pa jih je glavni trener Dejan Mihevc.

Kot je to že v navadi, so otroci pričakali igralce v športni dvorani, kjer je program povezoval športni pedagog Borut Arh. Po uvodni predstavitvi in kratkih intervjujih so igralci Krke pokazali nekaj košarkarskih veščin, potem pa z varovanci zavoda odigrali nekaj tekem. Učenke in učenci so se izkazali ne le na parketu, ampak tudi z umetniškim ustvarjanjem. Pripravili so velik predstavitveni plakat KK Krka, narisali pa so tudi več kot 20 risbic. Gostje so trud otrok nagradili z majicami, šali in obeski.

„Otroci se nas vedno razveselijo, veseli smo, ker smo jih obiskali in jim polepšali dan, oni pa nam,“ je povedal kapetan moštva Matej Rojc. „To so dogodki, ki v nas prebudijo nekaj drugega. V tem trenutku se dejansko zaveš, kaj je v življenju lepo in pomembno. Sem vesel, da imamo priložnost, da smo del tega. Najlepša sreča je ne le to, da te otroke vidimo, ampak da tudi oni v nas prebudijo v nas nekaj primarno srečnega. Nekaj najlepšega pa je, da lahko te trenutke delimo med sabo,“ pa je povedal trener Mihevc.

„Učenci vsako leto komaj čakajo, da jih obiščejo košarkarji Krke. Za nas je to vsako leto nekaj novega, saj lahko v živo vidijo igralce, ki jih sicer spremljajo po televiziji. Veliko jim pomeni, ker se lahko z njimi ob obisku pogovorijo, pa tudi odigrajo nekaj akcij, ko se pomerijo med sabo,“ je bil obiska košarkarjev vesel športni pedagog Borut Arh.

Zbrane je pozdravila tudi ravnateljica šole Vida Marolt.

Za KK Krka Drago Perko

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj