sobota, 20 julija, 2024
DomaŠportFOTO: Košarkarski dogodek 'I feel Slovenia night' v Nm

FOTO: Košarkarski dogodek ‘I feel Slovenia night’ v Nm

Urad Vlade RS za komuniciranje (UKOM) je 6. aprila 2023 na košarkarskem igrišču Šolskega centra Novo mesto organiziral revijalno košarkarsko tekmo in košarkarske igre.UKOM sodeluje s košarkarskim klubom Dallas Mavericks pri promocijski kampanji predstavitve Slovenije. 7. aprila 2023 se bo naša država predstavila na košarkarski tekmi »I Feel Slovenia night« v Dallasu, v duhu podpore mladim košarkarjem pa je UKOM pripravil košarkarski dogodek za mlade, ki je potekal na košarkarskih igriščih Šolskega centra Novo mesto.

Na dogodku so mlade nagovorili dr. Petra Robnik, vršilka dolžnosti generalne direktorice Direktorata za šport, župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, vodja Medpodjetniškega izobraževalnega centra na Šolskem centru Novo mesto dr. Mitja Veber in mag. Polona Prešeren, predstavnica UKOM-a.

Dr. Petra Robnik je izpostavila odlično delo z mladimi športniki in športno infrastrukturo v Sloveniji ter pomen gibanja za mlade. »Šport povezuje ljudi, hkrati pa je pomembna gospodarska dejavnost. V Dallasu se tako trenutno nahaja močna gospodarska delegacija, ki navezuje stike z ameriškimi podjetji, predstavlja se tudi slovenski turizem. To so vse učinki športa, športniki pa so pogosto prvi ambasadorji naše države v svetu,« je dejala dr. Petra Robnik.

Župan Gregor Macedoni je poudaril, da je Novo mesto športno mesto: »Veseli nas, da se tudi v našem športnem, še posebej košarkarskem, mestu odvija takšen dogodek. Novo mesto z regijo je prispevalo številne vrhunske slovenske športnike. Veliko pozornost namenjamo športni infrastrukturi, za katero želimo, da je dostopna najširšemu krogu ljudi.«

Šolski center Novo mesto je z veseljem sprejel povabilo UKOM-a, da se košarkarski dogodek za mlade odvije na njihovem košarkarskem igrišču, ki sta ga podprla košarkarja Goran Dragić in Matjaž Smodiš. »Na našem šolskem centru se je izobraževalo kar nekaj vrhunskih slovenskih športnikov, smo zelo ‘športna’ šola,« je dejal dr. Mitja Veber.

Mag. Polona Prešeren je poudarila, da je UKOM v imenu Republike Slovenije skrbnik znamke I feel Slovenia, s katero se naša država predstavlja doma in v tujini. Govori zgodbo Slovenije in Slovencev, naše identitete, uspehov, vrednot in vizije razvoja. »Kot partnerji I feel Slovenia Night v Dallasu smo želeli pripeljati del te zgodbe in utripa iz Dallasa tudi v slovenske kraje. I feel Slovenia pripada nam vsem. In ne le naši športniki, mi vsi smo ambasadorji naše države v svetu.«

Mladi košarkarji KK Žoltasti Troti in košarkarice ŽKK Krka so se pomerili na revijalni tekmi. Zmagovalci so bili vsi in s tem pokazali, da je pomembno sodelovanje, veselje do športa in športni duh. Nastopili so plesalci Plesnega studia Novo mesto in poskrbeli za odlično vzdušje. Sledile so košarkarske igre, v katerih so svoje spretnosti pokazali mladi obiskovalci in za nagrado prejeli I feel Slovenia izdelke. Svoje znanje o Luki Dončiću, košarki in športu nasploh pa so otroci pokazali v okviru nagradnih vprašanj, ki jih je zastavil povezovalec dogodka Rado Trifković. Mlade košarkarje sta pozdravila in spodbujala košarkarska legenda Matjaž Smodiš in Jure Balažić, direktor KK Krka, na tribuni pa se jima je pridružil tudi košarkar Dalibor Đapa.

Dogodek je UKOM pripravil v sodelovanju s Šolskim centrom Novo mesto, Mestno občino Novo mesto, Košarkarsko zvezo Slovenije, Ženskim košarkarskim klubom Krka in Košarkarskim klubom Žoltasti Troti ter Košarkarskim klubom Krka.

(foto: Katja Kodba/STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča