petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoFOTO: Krasen dan na OŠ Dragotin Kette Nm

FOTO: Krasen dan na OŠ Dragotin Kette Nm

Po nekajletnem premoru je v torek, 25. aprila, OŠ Dragotina Ketteja Nm spet na stežaj odprla vrata obiskovalcem. Šolo so obiskali učenci in učitelji okoliških šol ter ostali gostje. Za svetovalne delavke in ravnatelje je ravnateljica pripravila sprehod po šoli in pogovor, kjer je obiskovalce seznanila s programi šole, aktivnostmi, ki jih izvajajo in vizijo šole.

V avli šole smo uredili Kette kavarnico – gostje so se lahko posladkali z domačimi piškoti, učenci/natakarji pa so jim postregli tudi kavo ali čaj. Po razredih so potekale likovne delavnice, na katerih so učenci ustvarjali in se družili z učenci drugih šol.

V telovadnici so gostom ponudili glasbeno-gledališko doživetje. Učenci dramskega krožka so odigrali gledališko predstavo, učenci posebnega programa lutkovno predstavo, vokalno-instrumentalna skupina Kettejevci pa je pripravila izvrsten koncert.

Gostje so se lahko tudi pogovarjali z našimi učenci v kotičkih Žive knjižnice. Gre za koncept, kjer namesto knjige spoznavamo osebo, ki je pred nami. Pogovor je potekal med manjšim številom udeležencev (dve do štiri osebe). Tako so učenci spoznali, kako razmišljajo in čutijo njihovi vrstniki s posebnimi potrebami.

Hvala vsem obiskovalcem, da ste prišli med nas. Skupaj smo preživeli prijetno dopoldne in ugotovili, da imamo podobne potrebe, želje in sanje. Veliko več stvari nas povezuje kot razdvaja, zato je pomembno, da se družimo, spoštujemo in učimo drug od drugega. (Damijana Karlič)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča