FOTO: Kresna noč na Dvoru

0
235

Ob prazniku svetega Janeza Krstnika, ki goduje 24. junija, so tudi na Dvoru obudili najbolj znani običaj. Sicer dan kasneje, vendar z namenom, saj je bil 24. junij 2016 tudi zadnji šolski dan.

V sodelovanju Kulturnega društva Dvor, Športnega društva Dvor ter Športnega društva Stavča vas so na nogometnem igrišču na Dvoru organizirali kresovanje in nogometne igrarije. Ob vročem kresu so prisotni veselo pokramljali, medtem ko so najmlajši uživali v nogometu. Pa ne samo s svojimi vrstniki, pač pa tudi z veterani. O zmagovalcih ni treba govoriti, vse je povedal smeh in iskrice v očeh naših najmlajših nogometašev.

Na nogometnem igrišču je zadišalo tudi po pečenih hrenovkah, klobasah in krompirju. Apetit po nogometni tekmi, igrah z žogo in hoji na hoduljah je bil prav dober. Ob glasbeni spremljavi harmonikašev, kitaristov ter fantov pevske zasedbe vokalne skupine Dvorjani je bila že tako topla noč še toplejša.

Najpopularnejša legenda, ki se veže na kresno noč pravi, da je to čas, ko se lahko pogovarjamo z živalmi, če si damo v žep praprotno seme. Po nekaterih različicah pa postanemo celo nevidni. Legende nismo preizkusili, smo pa uresničili namen dogodka, ki je bil predvsem aktivno preživljanje prostega časa v družbi z najmlajšimi ter druženje.  Jadranka in Vesna, KD Dvor