petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaFOTO: Kriminalisti PU Nm pridržali več oseb hudodelske združbe

FOTO: Kriminalisti PU Nm pridržali več oseb hudodelske združbe

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so kriminalisti v torek zaključili z obsežno preiskavo hudodelske združbe, ki je preprodajala prepovedane droge. Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto Matjaž Štern je povedal da so se pri preiskavi hudodelske združbe, ki se je na območju Posavja organizirala v začetku leta 2022, delovala pa je vse do maja letos, posluževali tako klasičnih kot prikritih preiskovalnih metod.

Združba je od leta 2022 preprodajala prepovedane droge, večinoma kokain, pa tudi druge droge, po katerih je bilo povpraševanje. Vodji združbe sta bila dva Posavca, stara 21 in 26 let, pri preprodaji prepovedanih drog pa je sodelovalo več oseb, ki so bile stare med 21 in 66 let. Sodeloval pa je tudi zapornik, ki prestaja večletno zaporno kazen.

V torek so novomeški kriminalisti na območju Krškega, Sevnice, Novega mesta, Ljubljane in Maribora opravili 25 hišnih preiskav pri 27 osumljencih. Večina osumljencev je povratnikov tovrstnih kaznivih dejanj. Eden izmed osumljencev je na prestajanju večletne zaporne kazni in je kazniva dejanja izvrševal, ko je bil na prostih izhodih. Enajstim osumljencem, starim med 21 in 66 let, so odvzeli prostost in zanje odredili policijsko pridržanje. Med njimi so tudi štirje osumljenci z območja Ljubljane, od katerih sta vodilna člana hudodelske združbe odkupovala prepovedano drogo. Med izvedbo hišnih preiskav so v zaključni akciji zasegli dva kosa orožja s strelivom, denar, elektronske naprave, okoli 100 gramov heroina, 30 gramov kokaina, 92 tablet ekstazija in 10 gramov konoplje. Pri enem izmed osumljencev z območja PU Ljubljana so našli in zasegli tudi ukradeno motorno kolo, ki ga bodo vrnili lastniku.

Za kazniva dejanja kazenski zakonik določa kazen zapora od enega do desetih let, če pa je dejanje storjeno v hudodelski združbi, pa kazen zapora od petih do petnajstih let.

(foto: PU Nm)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča