FOTO: Krka, hvala! Sporočajo z OŠ D. Kette Nm

0
594

Ni prav veliko podjetji v Sloveniji, ki imajo kljub uspešnem poslovanju t.i  odnos do ostalih oz. čutijo družbeno odgovornost. Na JV Slovenije smo lahko srečni, da imamo ena najuspešnejših firm v Sloveniji in tudi v svetu, Novomeška Krka je namreč z vsemi zaposlenimi utrip sobivanja regije. Krka ima neverjeten posluh, srce in seveda sredstva, ki jih namenja za dobro in veselje številnim, ki brez omenjene odgovornosti podjetja, številni ne bi nikoli doživeli.

Že 45 let je novomeška Krka pokrovitelj OŠ Dragotina Ketteja iz Novega mesta. Krkaši in njihov pokroviteljski odbor vsako leto pričarajo učencem šole nasmeh na obraz. Po dveh letih koronskih časov, so letos učence spet povabili na izlet. Skupaj so preživeli lep pa čeprav rahlo deževen dan.

ZAKLJUČNI IZLET V PIRAN

Letošnje šolsko leto se že skoraj končuje in počitnice že trkajo na vrata.

Pa vendar, je ravno proti koncu v šoli najlepše. Ponovno hodimo na ekskurzije in izlete. Tako smo danes, 9.6.2022 preživeli, sicer vremensko malo muhast, pa vendar lep dan, v družbi Krkašic. Povabili so nas na izlet v Piran. Skupaj smo preživeli nepozaben dan. Vozili smo se z ladjico Subaquatic, ki je edina na slovenski obali, na kateri si lahko ogledate podvodni svet. Nam to sicer ni najbolj uspelo, saj nam je vreme malce zagodlo. Smo pa vseeno uživali v panoramski vožnji od Pirana v Portorož in nazaj. Čudoviti podvodni svet severnega Jadranskega morja smo si pa potem ogledali v Akvariju Piran. Prijazna vodička nam je razkrila vse skrivnosti morskih prebivalcev Jadranskega morja. No, veliko pa smo tudi že vedeli. Kot se za izlet spodobi, nismo bili lačni in ne žejni. Pred odhodom domov pa smo imeli še čas za sladoled in nakup spominkov.

(Učenci in učitelji OŠ Dragotina Ketteja)