FOTO: Krka razveselila otroke in vzgojiteljice vrtca Ciciban

0
665

Na prvi dan decembra so se otroci in vzgojiteljice Vrtca Ciciban razveselili igrač in različnih svetlobnih, taktilnih in zvočnih predmetov, ki bodo obogatili igralnice, hodnike in igrišča. Ob prepevanju otrok v Cicizborčku in ob rajanju z muckom Pikom smo z nasmehom pozdravili »darilo« Krke. Tovarni zdravil Krka se iskreno zahvaljujemo, ker je v naši prošnji prepoznala pomen in vrednost svoje naložbe ter nam tako pomagala nadgraditi in obogatiti igro in učenje otrok. Jožica Zec, ravnateljica Vrtca Ciciban Novo mesto

»Naš vrtec ne vpraša, kdo si in kaj si. Zapelje z vlakom prav vse, velike in majhne ljudi. Naši koraki so majhni koraki, a so za velike reči, so za srečne otroke, ki zrastejo v zadovoljne ljudi.«  Na naš vlak radi povabimo raznoliko druščino. Veseli smo, da se nam je pridružila tudi tovarna zdravila Krka. Ko smo jim povedali kako si v vrtcu prizadevamo vsem otrokom omogočiti čimbolj optimalne pogoje za njihov vsestranski razvoj, so se v Krki odzvali. Z njihovo pomočjo smo lahko vse enote opremili z raznolikimi senzomotoričnimi sredstvi, da se bodo otroci lahko učili preko igre in gibanja, z uporabo svojih čutil.

Izjava Krka, tovarne zdravil, d. d., Novo mesto

»V Krki verjamemo v pomen prijetnega in spodbudnega okolja, ki na vsakem koraku spodbuja ustvarjalnost in domišljijo otrok in mladine. Zato podpiramo projekte vzgojnih, izobraževalnih in znanstvenih ustanov, ki izbirajo sodobne pristope k učnemu procesu, omogočajo izboljšanje infrastrukture, nadstandardno in raziskovalno delo. Zavedamo se, da je primarna dejavnost v vrtcu igra. Poleg strokovno usposobljenih zaposlenih v vrtcu predstavljajo možnost za razvoj otrok tudi pripomočki, igrače, s katerimi se otroci zabavajo in hkrati učijo. Zato smo se z veseljem odzvali pobudi Vrtca Ciciban, da sodelujemo pri projektu opremljana vseh sedmih enot vrtca s senzoričnimi igračami. Tako bodo otroci s pomočjo vzgojiteljev še bolj doživeto odkrivali svet z lastno dejavnostjo in tako krepili raziskovalnega duha, domišljijo, čustveno doživljanje in izražanje,’ Ljudmila Kastelec, Vodja področja Služba za odnose z javnostmi Krka.

(Foto: Foto Asja – Robert Kokol in Vrtec Ciciban)