FOTO: Krkaši na 10. Haloween trofeji v hitri hoji

FOTO: Krkaši na 10. Haloween trofeji v hitri hoji

-
0 70

Na zelo toplo in sončno soboto, 20. oktobra 2018, je v Gorici v Italiji potekala mednarodna tekma v hitri hoji: 10. Haloween trofeja v cestni hitri hoji v organizaciji c.p.Gorizia – Gorizia (X. Trofeo Halloween di Marcia su strada Organizzazione: c.p. Gorizia – Gorizia)

Iz AK Krka iz Novega mesta sta se tekmovanja udeležila dva predstavnika: Tim Kavčnik Novina, ki je v kategoriji U14 na 2000 m osvojil skupno 2. mesto, s časom 10:38,4 min in za 48 sekund izboljšal državni rekord, v cestni hitri hoji iz Trsta.

Tim je imel tokrat močno konkurenco, zmagovalec je z dvema opozoriloma v zadnjih nekaj metrih prevzel vodstvo in povedel z nekaj sekundami prednosti (10:33,9 min). Skupaj s Timom so v omenjeni kategoriji tekmovali še trije predstavniki iz Italije.

V članski kategoriji (5000 m) je nastopila tudi Nataša Novina, ki je zasedla skupno 8. mesto s časom 30:49,7 (nov osebni in klubski članski rekord) in v svoji kategoriji W40 izboljšala državni rekord iz dosedanjega 32:22 Valentine Čufer iz leta 2009, postavljen v Trstu,

Udeležba v kategoriji članic je bila zelo barvita, od svetovne prvakinje Elene Cinca, ki je prepričljivo zmagala in nekaj odličnih italijanskih ter avstrijskih hitrohodačic, do tričlanske ekipe iz Slovenije. Skupaj je v omenjeni kategoriji tekmovalo 11 članic različnih starostnih kategorij.