FOTO: Krkaši nesebično v izrednem tednu

0
516

Veselo razpoloženje je bilo videti, slišati in čutiti na številnih dejavnostih v okviru letošnjega Krkinega dobrodelnega tedna. Prijetno smo se družili s starejšimi občani in varovanci v društvih, zavodih in šolah s prilagojenim programom, pomoč na domu pa ponudili nekaj gospodinjstvom na Dolenjskem.

Živilski paketi na Karitasu in Rdečem križu so pripravljeni, še vedno pa zbiramo obleke in druge potrebščine ter hrano za male živali. Jutri bomo gostili 2000 slušateljev univerz za tretje življenjsko obdobje ter krkaše z ožjimi družinskimi člani. Na dnevu odprtih vrat bo sodelovalo več kot 100 krkašev prostovoljcev.

V drugi polovici dobrodelnega tedna smo opravljali najrazličnejše prostovoljne dejavnosti. Med drugim smo s stanovalci domov starejših občanov v Ljubljani presajali lončnice, se z njimi pogovarjali, se skupaj razgibavali, reševali miselne naloge in tudi prepevali.

Z varovanci Centra za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne v Ljubljani smo se družili na kuharskih delavnicah. Za varovance Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič Draga, enota Novo mesto, pa smo pripravili kulturni program, v katerem so nastopili člani Mešanega pevskega zbora Krka. Nadaljevali smo z zbiranjem potrebščin in razvrščanjem oblačil, ves teden pa so na več lokacijah po Sloveniji potekale tudi krvodajalske akcije.

Humanitarne dejavnosti letos potekajo tudi v 24 Krkinih podjetjih in predstavništvih v tujini. Na fotografiji je skupina krkašev iz Ukrajine pri zbiralni akciji potrebščin.

Za dobrodelnost je potrebno le veliko in odprto srce. Vsak naš prispevek ali srčno dejanje šteje.

Rezultati po štirih dneh
V akciji je sodelovalo 1000 krkašic in krkašev prostovoljcev. 120 se jih je akcije udeležilo prvič.
Za Rdeči križ in Karitas smo zbrali 3,6 t oblačil, hrane, knjig ter otroških, higienskih in drugih potrebščin.
322 krvodajalcev je darovalo 126 l krvi. 74 krkašev je kri darovalo prvič.
Na Rdečem križu in Karitasu smo pripravili 4,6 t živilskih paketov in pomagali razvrstiti 1,2 t oblačil.
Družili smo se v 28 domovih starejših občanov in zanje organizirali delavnice in kulturne programe.
Družili smo se z varovanci 12 varstveno-delovnih centrov oz. šol s prilagojenim programom in zanje organizirali različne delavnice in predavanja.
Zbrali smo 328 kg hrane za male živali, so še sporočili iz krkine Službe za odnose z javnostmi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj