FOTO: Krkaši prepredajo prostovoljstvo v Sloveniji

FOTO: Krkaši prepredajo prostovoljstvo v Sloveniji

-
3 599

Krkini prostovoljci so drugi dan družbeno-odgovorne akcije Krkin teden humanosti in prostovoljstva sodelovali na različnih dejavnostih in lokacijah.

Med drugim smo se danes družili s stanovalci številnih domov starejših občanov po vsej Sloveniji,  s katerimi smo na delavnicah urili spomin, prepevali, igrali družabne igre, se družili s terapevtskimi psi društva Tačke pomagačke, skupaj odšli na sprehod, spoznavali zdravilne rastline, se razgibavali pa tudi zaplesali.

Vsako leto se še posebej potrudimo pri pripravi programa za varovance različnih zavodov, društev in šol. Tako smo se danes v Konjeniškem športnem centru Češča vas v bližini Novega mesta družili z varovanci novomeškega dnevnega centra Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič Draga in Varstveno-delovnega centra Novo mesto, kjer so varovanci ob spremstvu jahali in se zabavali na pikniku.

V Centru za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca smo skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije organizirali Piko olimpijado, na kateri so se varovanci pomerili v različnih športnih izzivih, sodelovali v olimpijskem kvizu in na koncu prejeli zaslužene kolajne. V Kamniku smo v Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje predstavili čebelarstvo in urejali zeliščni vrt v lončkih, v Strunjanu pa smo za varovance Centra za usposabljanje Elvire Vatovec pripravili med drugim tudi tečaj nordijske hoje.

Nadaljujemo tudi z zbiranjem oblek in drugih potrebščin ter hrane za male živali, na različnih lokacijah po Sloveniji pa so naši prostovoljci tudi danes darovali kri.

Krkine prostovoljce združuje skupna misel – pomagati. Zavedamo se, da vsak prispevek šteje, so sporočili iz Krkine Službe za odnose z javnostmi.