FOTO: Krkaši s srcem, voljo in delom

0
410

Krkini prostovoljci se vsako leto še posebej potrudijo pri pripravi programa za varovance različnih zavodov, društev in šol.

V sedmih zavodih, društvih in šolah v Novem mestu, Ljubljani, Ljutomeru in Strunjanu z varovanci spoznavamo države, sodelujemo na igrah brez meja, pojemo na karaokah, izdelujemo velikonočne okraske, urejamo zeliščne vrtove v lončkih, plešemo, igramo nogomet, predstavljamo gasilce in čebelarstvo, učimo se nordijske hoje.

Del raznovrstnega programa tudi predstavitev čebelarstva

Raznovrsten program vsem omogoča, da se naučimo novih stvari in naberemo pozitivno energijo za delo.

FOTO: Krkaši s srcem, voljo in delomV Centru za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca so prostovoljci z učenci urejali zeliščni vrt in izdelovali velikonočne okraske. Janez Baš iz Marketinga pa jim je predstavil čebelarstvo in jim pokazal zanimive pripomočke, ki jih uporablja.

»Krkin teden humanosti in prostovoljstva nas spomni na vrednote človečnosti. Rad pomagam in se udeležujem prostovoljnih aktivnosti,« nam je povedal. Navdušili so ga tudi poslušalci: »Otroci s posebnimi potrebami so veseli lepe besede in popestritve njihovega vsakdana. Največja nagrada za prostovoljca je zahvala, ki jo prejme od teh otrok.«

Povezovala nas bosta ples in glasba
V četrtek bomo obiskali Osnovno šolo Dragotina Ketteja, s katero v okviru pokroviteljskega odbora Krke sodelujemo že 40 let. Z učenci in plesalci iz Plesnega centra Novo mesto se bomo družili na plesni delavnici.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj