FOTO: Krkaši v drugem delu zlomili odpor Sviša

FOTO: Krkaši v drugem delu zlomili odpor Sviša

-
0 57

Po nekajtedenskem premoru se je ekipa Moškega rokometnega kluba Krka v 16. kolu NLB Lige v gosteh uspešno predstavila na prvi letošnji tekmi, ki jo je s 33:36 ( 19:17) po izjemno napeti končnici tekme dobila pri zadnjeuvrščeni ekipi RK Sviš.

Obračun dolenjskih ekip se je končal z zmago Krke, ki še vedno upa na preboj v zgornjo polovico prvenstvene lestvice, kar bi ji v končnici prineslo atraktivne boje z najmočnejšimi moštvi na domači sceni. Prvi del srečanja so Novomeščani odigrali precej medlo in zadržano ter lovili rezultat gostiteljev, ki so napake Krkašev uspešno kaznovali in ob polčasu vodili za dva zadetka (19:17). Trener Krke Mirko Skoko je po dokaj bledi predstavi svojih varovancev v prvem polčasu od njih v drugem zahteval precej več, kar so sicer prikazali v uvodnem delu sračja.V začetku drugega dela tekme so Krkaši po dolgem času znova povedli z 20:19, od tedaj naprej pa niso bili več v zaostanku. V 40. minuti so povedli za tri gole (25:22), v 45. pa za sedem (30:23). Kazalo je na njihovo zanesljivo zmago, a tega mnenja niso bili varovanci trenerja Aleksandra Polaka. V sami končnici so jih rokometaši Sviš-a skorajda povsem ujeli in se jim približali na gol (32:33 in 33:34), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so Novomeščani vendarle odbili vse njihove napade, v ospredje je prišla kakovost ekipe, tako da so srečanje kljub manjšim težav uspešno pripeljali h koncu in se veselili prvih letošnjih točk v 1. SRL.

Pri Krki sta bila najbolj učinkovita Grega Okleščen z 11 in Jernej Papež z desetimi goli, v poraženi pa sta Simon Stopar in Matej Košir dosegla po pet zadetkov. Zasedba iz Ivančne Gorice bo v prihodnjem krogu gostovala v Dobovi, novomeška pa bo gostila ormoški Jeruzalem. Obe tekmi bosta danes teden, 9. februarja.

(Foto: MRK Krka)