sobota, 20 julija, 2024
DomaGospodarstvoFOTO: Krkin zimski športni dan

FOTO: Krkin zimski športni dan

Tudi to zimo je novomeška Krka v Kranjski Gori pripravila Krkin tradicionalni zimski športni dan. Skrb za zdravje in želja po rekreaciji ter tekmovanju je na športnem dogodku v organizaciji Trim kluba Krka pod Vitrancem zbrala smučarje, pohodnike in navijače.

Vodstvo podjetja se zaveda pomena športnih aktivnosti za zdravje in vitalnost zaposlenih, zato športna tovrstna udejstvovanja ne le podpira, ampak tudi spodbuja. Krkine sodelavke in sodelavci in njihovi otroci so se pomerili v veleslalomu in deskanju na snegu, del pa se jih je podalo na pohod v Krnico. Skupaj se jih zbralo 520. Poleg smučarskih dosežkov in koristne hoje pa je najpomembnejše, da zaposleni na takšnih srečanjih gradijo dobre odnose, so s skrbjo za zdravje zgled ostalim in krepijo Krkine vrednote.

Krkina rekreativna tekmovanja in rekreacije se odvijajo celo leto, z udejstvovanjem pa zaposleni prispevajo k zbiranju točk za posamezni sektor. Sektor z največ zbranimi točkami na poletnem športnem dnevu, ki je vrhunec vseh Krkinih športnih udejstvovanj, prejme veliki pokal za množičnost udeležbe.

Organizirana športna rekreacija je v Krki prisotna že več kot pet desetletij. Leta 1971 je bilo ustanovljeno Kulturno, prosvetno, športno in rekreativno društvo Krka, danes pa te dejavnosti potekajo pod okriljem samostojnega društva Trim klub Krka.

Rekreativne dejavnosti potekajo pod strokovnim vodstvom tako Krkinih kot tudi zunanjih sodelavcev. Krkaši se redno udeležujejo rekreativnih tekmovanj tudi drugod po Sloveniji. Najbolj množično se odpravijo na Delavske športne igre v Novem mestu, kjer dosegajo najvišja mesta, v skupni uvrstitvi pa Krka praviloma zasede prvo mesto, so še sporočili iz Krkine Službe za odnose z javnostmi.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča