FOTO: Krkino jubilejno leto tudi v znamenju kulture 

FOTO: Krkino jubilejno leto tudi v znamenju kulture 

-
0 286

Kultura je že 65 let trajni element našega poslovnega razmišljanja. Jubileju smo se tako spomladi poklonili z odkritjem skulpture Krkine deklice z rastočo knjigo, ki smo jo umestili pred najsodobnejšo tovarno trdnih farmacevtskih izdelkov Notol v Novem mestu. Tudi novi koncertni klavir Steinway & Sons pooseblja Krkino tradicijo, inovativnost in nenehno težnjo k odličnosti na vseh področjih našega delovanja.

Na sinočnjem slavnostnem koncertu so se s skladbami treh velikanov svetovne klasične glasbe – Beethovnom, Rahmaninovim in Chopinom – predstavili mednarodno priznani pianisti: Dubravka Tomšič Srebotnjak, Tatjana Ognjanovič in Tomaž Petrač.

Slavnostni glasbeni dogodek je, kot rečeno, uvod v Krkine klavirske večere, s katerim stopamo naproti tako nadarjenim mladim učencem in dijakom glasbenih šol kot tudi študentom glasbenih akademij, ki jim bomo v prihodnje omogočili nastope.

Zavedamo se, da so mlade generacije tiste, ki bodo s svojim znanjem, nadarjenostjo, trdim delom in vztrajnostjo ter s pomočjo staršev in mentorjev iskale odgovore na vprašanja sodobnega časa in pomembno prispevale k razvoju družbe. Prav zato bomo tudi v prihodnje še zlasti podpirali projekte in ustanove, ki v ospredje postavljajo delo z mladimi, so sporočili iz krkine Službe za odnose z javnostmi.