FOTO: Krški judoisti s štirimi medaljami

FOTO: Krški judoisti s štirimi medaljami

-
0 18

V soboto, 19. novembra, je v ljubljanski Hali Tivoli potekalo močno mednarodno tekmovanje, ki se ga je udeležilo šest tekmovalcev Judo kluba Krško. V kategoriji mlajših dečkov in deklic so nastopili Ambrož Plevanč, Jasmina Hotić, Mojca Moškon in Žiga Prah. Vsi štirje so se uvrstili na stopničke in se vrnili s kolajnami. V kategoriji starejših dečkov sta nekoliko manj uspešno, a nič manj borbeno, nastopila Matic Kitek in Matic Seher. Kakovost tekmovanja najbolje ovrednoti podatek, da so se ga udeležili mladi judoisti iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Avstrije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Ukrajine in Rusije.

Najboljše sta se odrezala Ambrož in Žiga. Oba sta si s štirimi zmagami in enim porazom priborila bron. Zanimivo je bilo videti Žiga, ki je kot edini Slovenec stal na stopničkah ob dveh Ukrajincih in fantu iz Bosne in Hercegovine. Prikazal je res čudovite tehnike, ki so navduševale gledalce. Slišati je bilo kar nekaj pohval različnih trenerjev glede izvedb tehnike. Navdušil je tudi nas, saj začenjamo uživati v plodovih večletnega dela. Takšni nastopi so pravi navdih trenerjem in tudi sotekmovalcem. Natančna izvedba tehnike in velike amplitude metov so razlog, zakaj je judo tako atraktiven šport, ki Krčanom hitro prehaja v kri.

Ambrož je s svojo klasično izvedbo suvereno dosegel stopničke. Vendar pa pričakujemo od njega več sproščenosti v borbi. Togo in napeto telo mu včasih preprečuje, da bi v borbi pokazal vse, česar je sposoben. A kot pravijo izkušeni trenerji, je pri mladih tekmovalcih, ki pridno trenirajo, vse odvisno od »tekmovalne kilometrine«.

Mojca in Jasmina sta z le malo napora premagali tekmici, ki sta objektivno gledano slabši od njiju. V drugem delu tekmovalne sezone si želimo, da bi malo več poslušali navodila trenerjev in z bolj taktično borbo dosegli zmago tudi proti nekaj boljšim nasprotnicam.

Oba Matica sta v kategoriji starejših dečkov dosegla eno zmago. Dva poraza pa sta jima preprečila preboj na stopničke. Razveseljivo je, da je Matic Kitek po dveh letih v našem klubu ustvaril svoj novi način borbe, ki ga uspešno prenaša tudi na tekmovanja. Le izkušnje pa mu bodo pomagale odpraviti nekatere napake in povečale njegovo zbranost, ki bi jo lahko vzdrževal med celotnim potekom borbe.

Tudi Matic Seher je spet dokazal, da zmore. Še boljši bo, ko bo svojo željo po zmagi prenesel tudi v trening. Malo več zbranosti in natančnosti pri učenju tehnike in taktike mu bo zagotovo prineslo nove zmage. Novembra nas čaka še eno tekmovanje v Zagrebu. Nato pa tekmovanj ni do januarja. Prehodno obdobje bomo izkoristili za utrjevanje individualnih kvalitet in odpravljanje pomanjkljivosti, ki smo jih opazili v prvem delu tekmovalne sezone.

Rezultati
U12

Mojca Moškon, 2. mesto (1 zmaga, 1 poraz) -52 kg
Ambrož Plevanč, 3. mesto (4, 1) -55 kg
Žiga Prah, 3. mesto (4, 1) -35 kg
Jasmina Hotič, 3. mesto (2, 1) +52 kg
U14

Matic Seher, 5. mesto (1, 2) -60 kg
Matic Kitek, 7. mesto (1, 2) -46 kg

Ivan Širola, Judo klub Krško