sreda, 22 maja, 2024
DomaLokalnoFOTO: Krvodajalski teden OZ RKS Nm

FOTO: Krvodajalski teden OZ RKS Nm

Začetek delovnega tedna bi v Območnem združenju RKS Novo mesto lahko poimenovali kar krvodajalski teden. Praznovanje slovenskega dneva krvodajalstva so začeli v ponedeljek, ko je 20 krvodajalk in krvodajalcev sprejel podžupan MO Novo mesto Matija Škof.

S predsednico OZ RKS Novo mesto Danico Novak Malnar in vodjo Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto Mojco Šimc so čestitali in se zahvalili zbranim za njihova nesebična darovanja krvi. Ob pogostitvi in kramljanju je čas kar prehitro tekel.

V torek so organizirali terensko krvodajalsko akcijo v OŠ Šentjernej, ki je bila tudi letošnja zadnja v tem kraju. Odziv krvodajalcev je bil dober, saj je prišlo kar 88 krvodajalcev, pa čeprav je bila v maju akcija v bližnjem Škocjanu. Za prvo darovanje krvi se jih je odločilo 5.

V sredo pa je bila terenska akcija v OŠ Žužemberk, odzvalo se jih je 69, trije so prišli prvič. Zdravnica je prijazno predstavila pot krvi od darovalca do prejemnika tudi skupini osnovnošolcev, mogoče je med njimi kakšen bodoči krvodajalec. V Žužemberku se bomo srečali še v decembru na naši zadnji letošnji terenski akciji.

Na obeh akcijah je vse potekalo po utečenem redu, malico so pripravili na šolah, pri postrežbi pa so pomagale pridne prostovoljke. V soboto pa jih čaka še eno prijetno druženje s krvodajalci, saj jih peljemo na izlet v Celje.. (Mateja Šlajkovec)

Foto: OZ RKS NM

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča