FOTO: Kurjenje prepovedano, a vseeno gori

0
3098

V času izrednih razmer, zaradi koronavirusa in tudi zaradi požarne ogroženosti naravnega okolja, je prepovedano kurjenje na prostem. A slednje za nekatere ne velja oz. gasilci morajo posredovati. Tudi danes je gorelo, gašenje pa ovira veter. Vse prevečkrat gori na znanih lokacijah. Malo po 14. uri je gorelo v znani okolici Novega mesta, malo po 13. uri je gorelo pri Krškem, pred tem na območju občine Mokronog-Trebelno, okoli 15. ure pa v Črnomlju.

Ob 14.55 je v Tribučah, občina Črnomelj, gorela drvarnica v bližini stanovanjske hiše. Gasilci PGD Tribuče, Adlešiči in Črnomelj so gorečo drvarnico pogasili. Ostrešje drvarnice je zgorelo, ogenj je uničil tudi nekaj vrtnega orodja in drv. Stanovanjska hiša ni poškodovana. Gasilci PGD Tribuče so pomagali pri sanaciji posledic požara in ostali na gasilski straži. Vzrok požara bodo raziskali policisti PU Novo mesto

Ob 14.08 je v ulici Brezje v Novem mestu zagorelo ob gozdu pod transformatorsko postajo. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so pogasili dva hektarja goreče podrasti in grmovja.

Ob 13.19 je v bližini naselja Gradnje, občina Krško, gorelo v gozdu. Gasilci PGE Krško, PGD Podbočje, Malo Mraševo in Kostanjevica na Krki so požar na površini okoli 15 hektarjev pogasili in preprečili nadaljnje širjenje. Posredovali so tudi reševalci nujne medicinske pomoči ZD Krško, ki so nudili pomoč občanu. Slednji se je nadihal dima.

Ob 12.41 je pri naselju Čužnja vas, občina Mokronog Trebelno, zagorelo v gozdu pod vasjo. Gasilci PGD Velika Strmica in Trebelno so pogasili požar na površini okoli štirih hektarjev. Ogenj je uničil podrast in ožgal precej dreves.

Po vsej Sloveniji do preklica velja razglas Uprave RS za zaščito in reševanje o veliki požarni ogroženosti naravnega okolja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj