torek, 16 aprila, 2024
DomaKronikaFOTO: Lahko bi se končalo tragično!

FOTO: Lahko bi se končalo tragično!

Še ena nedopustnost, ki bi se lahko končala usodno. V ponedeljek (7. februarja), nekaj pred 6. uro, so v potniški vlak na relaciji Metlika – Ljubljana, pri romskem naselju v Šmihelu, v Novem mestu, neznanci zalučali t.i. betonski kocki. Ena od kock je razbila šipo in priletela v notranjost potniškega vagona. K sreči v tem delu oz. na sedišču, ni bilo potnikov.

Zaposleni na Slovenskih železnicah so zaskrbljeni in si ne predstavljajo, da bi ravno tam sedeli potniki, ali pa, da bi betonski kocki prileteli v kabino strojevodje, ki upravlja vlak in nosi odgovornost potnikov in to tik pred mestnim središčem. O morebitni tragediji si sploh ne upajo pomisliti.

Taka ravnanja s strani posameznikov so skrajno sprevržena, nevarna. Policija je bila o dogodku obveščena. In to ni prvi nedopustni dogodek, ko iz romskega naselja v Šmihelu na vlake letijo različni predmeti. Tudi mi smo na PU Nm naslovili vprašanja.

Odgovor PU Nm:

V ponedeljek zjutraj, 7.2.2022, nekaj pred šesto uro, so iz Slovenskih železnic obvestili policiste, da so neznanci poškodovali dve okni na vlaku, ki je vozil iz Metlike proti Ljubljani. Po prvih zbranih obvestilih naj bi v kompozicijo vlaka v Novem mestu, v Šmihelu, prileteli dve granitni kocki in poškodovali dve okni. Vlak je sicer z vožnjo nadaljeval po voznem redu, po vrnitvi pa so poškodovana okna zamenjali. Policisti še preiskujejo vse okoliščine dogodka.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča