petek, 19 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: Lily Fideršek slavila na Slovaškem

FOTO: Lily Fideršek slavila na Slovaškem

Konec minulega tedna je ekipa Scorpion gym iz Novega mesta nastopila na uradni Amaterski ligi tajskega boksa pod okriljem Slovaške zveze tajskega boksa. Predviden je bil odhod s petimi tekmovalci, a na koncu sta odpotovala: Lily Fideršek, ki je nastopila v kategoriji do 12 let in Jan Berus v članski kategoriji, v spremstvu trenerja. Poleg Scorpion gyma sta se tekmovanja udeležila Gladiator gym iz Črnomlja in ljubljanski Khun Kao gym.

Prvo zlato medaljo za Slovenijo in Scorpion gym je na mednarodni ligi priborila najmlajša slovenska borka Lily Fideršek v kategoriji do 56kg. Nasproti ji je v rdečem kotu stala Slovakinja Radka Janova. Lily je dominirala v borbi skozi obe rundi, tako so ji sodniki pripisali zmago z 3:0.

Jan Berus je nastopil v članski kategoriji do 81kg in se je boril 3x 2 minuti proti Slovaku Adamu Zavodski, ki je v borbo vstopil srčno in brez kompromisno in si tako priboril zmago z 3:0.

Scorpion Gym se zahvaljuje podjetjem, ki so jim omogočili udeležbo na tekmovanju: KOBE INŽENIRING d.o.o., EVENTUS d.o.o. in AVTO Slak d.o.o. Trebje in Novo mesto. Prav tako pa tudi staršem.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča