četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportFOTO: Lily, Nejc in Sašo s polnim izkupičkom v Welsu

FOTO: Lily, Nejc in Sašo s polnim izkupičkom v Welsu

Avstrijski Wels je minulo soboto gostil mednarodni borilni športni dogodek “INTERNATIONAL AUSTRIAN CHAMPIONCHIP”. Udeležilo se ga je več kot 800 tekmovalcev iz 12 držav. Slovenijo je zastopalo šest borcev in bork. Barve novomeškega SCORPION GYM-a so zastopali: Lily Fideršek, Nejc Stojanović in Sašo Vorkapić.

Prvo zmago za SCORPION GYM je priboril Nejc Stojanović, ki je v enem večeru vknjižil tri zmage, kar zahteva izjemen napor in psihofizično pripravljenost. V četrtfinalu proti Ahmedu Ahmadiju, v polfinalu proti Can Gulerju in v finalu proti Antona Bordiuga. Vse tri borbe je zmagal z soglasno sodniško odločitvijo 3:0 in zasluženo slavil prvo mesto v članski kategoriji do 60kg.

Zmago in 1. mesto, v kategoriji 60 kg do 13 let, je osvojila Lily Fideršek. Z rezultatom 3:0 je v finalni borbi gladko premagala domačinko Meyrem Gozler.

Triunfalni pohod Scorpionov je s tremi zmagami zaključill Sašo Vorkapić. Četrtfinalni dvoboj je predal domačin Kiskan Timotheus. V polfinalni borbi mu je stal nasproti Maximilian Schmidt, a ne za dolgo, že v začetku 2.runde je slavil Sašo z KO (nokavtom). V finalni borbi je premagal Paula Schwendingerja z 3:0 in tako osvojil prvo mesto v članski kategoriji do 70kg. Ekipa SCORPION GYM-a, se je v domovino vrnila s 100-odstotnim izkupičkom in tremi zlatimi odličji.

Tekmovanje v Avstriji je bil hkrati zadnji test slovenske reprezentance pred odhodom na svetovno prvenstvo v tajskem boksu, ki bo med 3. in 14. majem na Tajskem.

Scorpion Gym se zahvaljuje podjetju M TOM d.o.o., ki je omogočilo odhod in nastop na mednarodnem športnem tekmovanju. In AVTOCENTRU KRAŠNA Škocjan d.o.o., ki je omogočilo prevoz na tekmovalno prizorišče.

(FOTO in tekst: SCORPION GYM)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča