FOTO: ‘Ljušten konec lejta v Podgurju’

FOTO: ‘Ljušten konec lejta v Podgurju’

-
2 1075

Turistično in kulturno društvo Podgorje, ki so ga ljubitelji in prijatelji prečudovitega Podgorja ustanovili novembra lani, je tudi ob koncu leta poskrbelo za aktivno in zabavno druženje Podgorcev, ki so se 30. decembra strumno odpravili na Prvi podgorski predsilvestrski pohod na Tolsti vrh, katerega organizacija je letos potekala pod sloganom, ki ga Podgorci dobro poznajo, povej naprej!

Nasmejana, zagnana in po starosti zelo raznolika skupina pohodnikov se je s hitrostjo povprečnega »Podgurca« sprva zapodila do cerkve Svetega Roka na Tolstem vrhu, kjer so se okrepčali z domačim kuhanim vinom in toplim čajem, za zaključek pa jih je letos v goste sprejela družina Medle, ki je pohodnike, v Vinski kleti Medle, pogostila s pristno domačo hrano in pijačo, manjkale pa niso tudi ubrane melodije domače viže.

V Turističnem in kulturnem društvu Podgorje si želijo, da bi pohod postal tradicionalen, saj tovrstna druženja spodbujajo prijateljstvo, sodelovanje, dobro voljo in še boljšo kondicijo, zato glede na pozitivne odzive udeležencev upravičeno verjamejo, da se jih bo ob letu zbralo še več.