FOTO: Lucija Ćirović z Zlatimi bralci

0
262

Vsestransko nadarjena umetnica Lucija Ćirović je bila gostja na doslej po mnenju mentorjev in učencev najboljši  prireditvi, ki jo je letos Mojca že petnajstič zapored pripravila za 262 Zlatih bralcev sedemnajstih osnovnih šol osmih dolenjskih občin.

Polno dvorano so navdušili mladi glasbeniki iz Glasbene šole Marjana Kozine Živa Guštin, Jana Tisovic, Blaž Povh, Luka Pršina in Sebastjan Prus pod mentorstvom Tatjana Hadl. Seveda je blestela Lucija Ćirović, ki je devetošolce je navdušila s svojim nastopom, neposrednostjo, zanimivo izbiro besed in atraktivnim programom in neverjetno zapeto pesmijo brez premikanja ustnic.

Lucija Ćirović je sodelovala tudi pri podelitvi knjig, roke sta mentorjem in mladim bralcem podajali tudi generalna sekretarka Društva Bralna značka Manca Perko ter Andreja Kren iz občine Straža. Že med podelitvijo so se nekateri mentorji ukvarjali z ustvarjanjem selfijev, velika gruča pa se je za isti opravek na odru zbrala tudi po koncu programa.

Mladi so bili deležni pogostitve in druženja v avli doma, ki mu kar ni hotelo biti konca. Učenci, mentorji, Lucija in organizatorji smo odšli zadovoljni novi knjigi naproti.